Fons De Wolf als jonge man. 

Fons De Wolf als jonge man. ©  rr

Zoektocht Fons De Wolf levert vier bruikbare tips op, neef van Maggie meldt zich

Oelegem, Zandhoven -

De oproep naar naaste familie van de rond 2008 overleden Fons De Wolf uit Oelegem, die samen met zijn vermoedelijk tweede vrouw Maggie Verhoeven vroeger in Zandhoven woonde, heeft een viertal bruikbare tips opgeleverd. Gonnie Van Hove en haar man Rudi willen graag de doos met oude foto’s en aandenkens die zij erfden, aan de naaste familie overhandigen.

Kristin Matthyssen

Alfons De Wolf werd geboren op 7 oktober 1923 in Oelegem en overleed rond 2008 in Zandhoven. Op 20 december 1984 trouwde hij met Maria ‘Maggie’ Verhoeven in Zandhoven, geboren op 25 april 1915 in Wilmarsdonk. Ze woonden op Donck 16 in Zandhoven. Maggie overleed al op 23 juni 1996 in Zandhoven.

Fons De Wolf kreeg nadien een relatie met de moeder van Rudi, maar zij is ook overleden. Rudi en Gonnie vonden bij het opruimen een doos vol oude foto’s en aandenkens van Fons, maar ook van Maggie, en willen die herinneringen nu graag aan naaste familie bezorgen, omdat voor hen de emotionele waarde eerder beperkt is.

Fons De Wolf. 

Fons De Wolf. ©  rr

“We kregen een viertal bruikbare tips”, zegt Gonnie. “Een neef van Maggie, wiens vader een broer was van Maggie, heeft al interesse getoond in de foto’s van zijn tante. Hij heeft Fons ook goed gekend. Dat is fijn.”

Verder vond heemkundige Kevin Verboven uit Massenhoven via aktes en archieven dat de moeder van Alfons De Wolf een zekere Maria Catharina Veraert was, die in 1959 overleed in het ziekenhuis in Sint-Antonius. Zij was eerder gehuwd met een zekere Andreas Emilius Bogemans. Mevrouw Veraert woonde op de toenmalige Broechemsteenweg 17. Fons De Wolf was op het moment van het overlijden van zijn moeder kennelijk ijzervlechter in Antwerpen.

Voorts reageerde een man die Fons De Wolf nog goed gekend heeft. Zijn ouders waren destijds de enige buren van Fons, tussen 1968 en 1976 op de Liersesteenweg in Viersel. Daar woonde hij in het mooi geschilderde houten chalet in beige en blauwe kleuren, het buitenverblijf van Maggie. Hij herinnerde zich Fons als een goedaardige man, sterk van gestalte met een rustige warme, zware stem.

Maggie Verhoeven werkte een tijdlang in de diamant.  

Maggie Verhoeven werkte een tijdlang in de diamant.  ©  rr

Gonnie heeft deze mensen nu gemaild met de vraag of ze enige weet hebben dat Fons nog een dochter uit een eerste huwelijk zou hebben gehad. “We wachten nog enkele weken af voor we stappen gaan ondernemen, maar de oproep heeft dus zeker al effect”, zegt ze.

Bent u naaste familie van Fons De Wolf? Mail dan naar gonnie61@hotmail.com
Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio