©  BELGA

Casteels of Sels in doel en kansen voor jongere Duivels? “Invallen hoogst haalbare” voor Bale bij Wales

bla

Bondscoach Roberto Martinez beslist na afloop van de ochtendtraining wie vandaag op het vliegtuig naar Wales stapt. Met de kwalificatie op zak zouden enkele jongere spelers hun kans kunnen krijgen.

LEES OOK: Rode Duivels trekken zonder Real-spelers Thibaut Courtois en Eden Hazard naar Wales

Martinez wilde zaterdag alleen maar kwijt dat Thibaut Courtois allicht toestemming krijgt om naar zijn club terug te keren. Dat zal ook gebeuren. De kans was groot dat Simon Mignolet daardoor in Cardiff onder de lat zou staan. De doelman van Club Brugge verscheen niet op de training van maandagochtend en blijft in België. Het is dus aan Koen Casteels of Matz Sels om te keepen. Thomas Kaminski werd ook nog opgeroepen. Ook Eden Hazard kreeg toestemming om terug te keren naar Madrid. De aanvoerder reist dus niet mee naar Wales. Denayer en Praet evenmin.

Wales mag als groepswinnaar in de Nations League dan al zeker zijn van de barrages, de Draken willen de Rode Duivels in Cardiff een warm onthaal geven. Als Wales minstens een punt pakt, finisht het als tweede in de groep en heeft het het thuisvoordeel in de ‘halve finales’ van de barrages.

Bale spaart zich voor België

Wales won zaterdag eenvoudig van Wit-Rusland (5-1). Sterspeler Gareth Bale ging tijdens de rust naar de kant om klaar te zijn voor de krachtmeting met de Belgen. De interland tegen Wit-Rusland was zijn honderdste in het shirt van de Dragons. De Real Madrid-speler werd gevierd voor de eigen fans.

Op een persconferentie maandagmiddag bevestigde bondscoach Robert Page dat Bale onzeker is. “Gareth Bale heeft last van stijfheid. Hij heeft lang niet gespeeld en de match was fysiek veeleisend. Hij heeft een enorme inspanning gedaan om die 100ste interland te spelen. Nu volgt hij zijn eigen revalidatieprogramma. We zullen wachten tot de laatste minuut om te zien of hij inzetbaar is. Maar hij zal niet aan de aftrap staan. Hoogstens invallen, dat was de afspraak: in de eerste match 45 minuten spelen, en dan in de tweede wedstrijd misschien invullen”, aldus Page.

Tsjechië kan nog over Wales springen als het wint van Estland en Wales verliest van België. Bij gelijke punten telt eerst het doelpuntensaldo en dan het aantal gemaakte goals. Wales heeft nu één doelpunt meer gemaakt dan de Tsjechen.

Net als Wales is ook Tsjechië een groepswinnaar in de Nations League en weet het dat het zeker is van de barrages. Maar ook voor Tsjechië geldt dat een tweede plaats het thuisvoordeel in die barrages oplevert.

MEER OVER DE RODE DUIVELS

Vastgoed

Jobs in de regio