Korneel Hendrickx uit Beerse en zijn vrienden prijken in het Koning Boudewijnstadion met het t-shirt dat Kevin De Bruyne droeg tijdens de match tegen Estland. 

Korneel Hendrickx uit Beerse en zijn vrienden prijken in het Koning Boudewijnstadion met het t-shirt dat Kevin De Bruyne droeg tijdens de match tegen Estland. © rr

Kevin De Bruyne overhandigt wedstrijdshirt aan Korneel (13): “We hebben een groot spandoek laten zien”

Beerse -

De wedstrijd van de Rode Duivels tegen Estland was zaterdagavond niet alleen memorabel omdat België zich plaatste voor het WK in Qatar. Korneel Hendrickx (13) uit Beerse slaagde er ook in om het wedstrijdshirt van uitblinker Kevin De Bruyne te bemachtigen. “Kevin heeft zijn t-shirt persoonlijk aan mij overhandigd”, zegt een trotse Korneel.

Bart Van den Langenbergh

Voor Korneel Hendrickx uit Beerse en zijn vier vrienden kon de wedstrijd van de Rode Duivels tegen Estland zaterdagavond in het Koning Boudewijnstadion in Brussel niet beter aflopen. Niet alleen won België met 3-1 van Estland en plaatste ons land zich voor het WK in Qatar. Korneel Hendrickx mocht het wedstrijdshirt van Kevin De Bruyne, de beste man op het veld, in ontvangst nemen.

Met een groot spandoek met daarop de tekst ‘Kevin=genieten, mag ik je t-shirt aub’ wisten de jongens en hun papa’s de aandacht van de Rode Duivel te trekken. “We waren onlangs naar een wedstrijd van KV Mechelen gaan kijken en daar hadden we gezien dat het met zo’n spandoek lukt om een t-shirt te krijgen”, vertelt Hendrik Hendrickx, de vader van Korneel. “We hebben na de wedstrijd de naam van Kevin geroepen en ons spandoek laten zien. Naast ons stond een Waalse supporter met ook zo’n affiche, maar Kevin kwam toch naar ons gelopen.”

Korneel en zijn vrienden lieten in het Koning Boudewijnstadion een doek zijn met een niet mis te verstane boodschap voor Kevin De Bruyne. 

Korneel en zijn vrienden lieten in het Koning Boudewijnstadion een doek zijn met een niet mis te verstane boodschap voor Kevin De Bruyne. © rr

Man City-fan

De Rode Duivel, die verbonden is aan Manchester City, heeft Korneel Hendrickx heel blij gemaakt met zijn wedstrijdshirt, in plaats van zijn truitje weg te geven aan een Estse tegenspeler. “Kevin heeft zijn shirt persoonlijk overhandigd in plaats van het gewoon in het publiek te gooien”, vertelt Korneel Hendrickx. “We stonden helemaal op het einde van de ereronde die de Rode Duivels hadden gemaakt na de match.”

Korneel is net als De Bruyne zelf ook een voetballer en middenvelder. Na enkele jaren bij KFC Lentezon in Beerse is hij momenteel speler bij de IPU14 in Dessel Sport. “Korneel is een heel grote fan van Manchester City en heeft van die club al enkele shirts”, zegt Hendrik Hendrickx. “We gaan het shirt van De Bruyne wellicht ophangen in een kader. De grote vraag is of we het shirt eerst gaan wassen. Volgens mijn vrouw stinkt het truitje helemaal niet”, lacht Hendrik.

Korneel Hendrickx koestert thuis in Beerse als grote Manchester City-fan het unieke t-shirt van De Bruyne. 

Korneel Hendrickx koestert thuis in Beerse als grote Manchester City-fan het unieke t-shirt van De Bruyne. © rr

Kevin De Bruyne was de grote uitblinker van de wedstrijd tegen Estland.

Kevin De Bruyne was de grote uitblinker van de wedstrijd tegen Estland. © BELGA

MEER OVER DE RODE DUIVELS

Vastgoed

Jobs in de regio