Monument van de Erkentelijkheid op het Stationsplein © evdw

Honderdste editie ‘Heide Vertelt’ komt eraan, maar vraagteken bij nummer 101

Kalmthout -

Heide vertelt is een digitaal magazine met nieuws over Heide vroeger en nu. Initiatiefnemer Louis van den Buijs begon ermee vlak na de eerste lockdown. Of het stopt bij honderd nummers is nog de vraag. De oud-commissaris van Kalmthout vraagt lezers om een evaluatie. Pas dan beslist hij om al dan niet verder te doen.

Vlak na het ingaan van de eerste lockdown begon Louis van den Buijs het initiatief. Het e-magazine maakt gebruik van de websites van de plaatselijke buurtinformatienetwerken. De gemeente Kalmthout is zo goed als volledig gedekt door zo’n netwerken en is dus nog altijd een geschikt kanaal.

Bij aanvang publiceerde Louis van den Buijs twee nummers per week. Omwille van de werkdruk herleidde hij dat na enkele maanden tot één nummertje per week. Maar ook die werkdruk blijft heel groot.

Louis van den Buijs: “Het blijft toch vooral een eenmanszaak, die wel kan rekenen op een aantal vaste correspondenten. Op het einde van deze maand brengen we jubileumnummer honderd uit. Dat is voor mij een waardemeter of ik verder ga of niet. Ik ontvang heel wat positieve reacties. De eerste doelstelling om mensen tijdens de lockdowns en moeilijke coronatijden wat leesgenot te brengen over hun dorp is volgens mij gelukt.”

Heidestatiestraat met Suske en Wiske. © evdw

Toch twijfelt Louis van den Buijs om verder te gaan. “Ik had gerekend op meer feedback van de mensen uit Heide en Kalmthout. Dat kon de basis leggen om een historisch verhaal te krijgen van onze wijk, ons dorp en onze gemeente. Dat opzet is niet helemaal gelukt. Daarom twijfel ik om verder te doen”, zegt de oud-politiecommissaris.

In aanloop naar het nummer honderd doet Louis van den Buijs daarom een oproep aan de Kalmthoutenaren. Hij vraagt hen om in maximum vijftien lijnen een antwoord te formuleren of Heide Vertelt verder moet verschijnen. Geen ja of nee, wel een gemotiveerd antwoord. Louis wil graag te weten komen of het wijkblad het samenleven in Heide bevordert. “De eerste reacties sporen me in elk geval aan om verder te doen. Nieuwe bewoners zijn blij om via ons e-magazine te leren over hun nieuwe woonomgeving.”

Beeld van Moeder Kee. © evdw

Beslissen doet Louis van den Buijs nog niet. “Het is wel uitputtend om elke week een nieuw nummer te brengen. Ik denk er wel over na om tweewekelijks of maandelijks te verschijnen.”

Reacties: vandenbuijslouis@gmail.com, eerder verschenen krantjes via www.binkalmthout.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners