©  ISOPIX

Kim Clijsters en Kirsten Flipkens verliezen eerste wedstrijd op World Team Tennis

Kim Clijsters is met twee nederlagen begonnen aan het World Team Tennis, het niet-officiële tennistoernooi in het Amerikaanse Indian Wells waarin verschillende teams het tegen elkaar opnemen.

Maarten Delvaux, Hans Jacobs

Kim Clijsters neemt net zoals vorig jaar deel met New York Empire aan het World Team Tennis-toernooi. In totaal zijn er zes teams met vijf tot zeven spelers (mannen en vrouwen). Die nemen het de komende dagen tegen elkaar in vijf korte onderlinge wedstrijden: twee enkelspelen (mannen en vrouwen) en drie dubbelspelen (mannen, vrouwen en gemengd). Telkens naar vijf gewonnen games.

Clijsters kwam zaterdagavond twee keer in actie voor New York Empire in het duel met de Orange County Breakers. In het vrouwenenkelspel verloor de 38-jarige Limburgse met 5-3 van Amanda Anisimova. De 20-jarige Amerikaanse behaalde in 2019 nog de halve finale op Roland Garros. Momenteel staat ze 77e op de wereldranglijst.

In het dubbelspel speelde Clijsters aan de zijde van haar vriendin Kirsten Flipkens. Opnieuw was Anisimova de kwelduivel, dit keer samen met Tatjana Maria. En opnieuw werd het 5-3. Gekoppeld aan Darian King pakte Flipkens wel overtuigend de overwinning (5-2) in het gemengd dubbel. De eindzege ging wel naar de Orange County Breakers met 22-17.

Maandag nemen Flipkens en Clijsters het met New York Empire op tegen de Springfield Lasers.

Vastgoed

Jobs in de regio