©  ISOPIX

Mike de Decker verliest eerste groepswedstrijd in Grand Slam of Darts

Mike de Decker is er zaterdag niet in geslaagd zijn eerste groepswedstrijd in de Grand Slam of Darts (PDC/645.000 euro) winnend af te sluiten. In het Engelse Wolverhampton moest hij met 5-1 de duimen leggen voor de Duitser Gabriel Clemens.

Bron: belga

De Decker liet in de eerste leg twee darts onbenut om door de darts van de 38-jarige Clemens (PDC-22) te breken, die vervolgens ook leg twee won. In het derde spelletje brak onze landgenoot door de darts van de Duitser, die echter in leg vier, na andermaal een misser van De Decker, een 3-1 voorsprong nam.

In de volgende leg leek De Decker naar een 9-darter af te stevenen. Na zes perfecte darts liep het echter fout, waarna Clemens alsnog, met een 100 uitworp, de leg won. De veer van De Decker was nu gebroken waar Clemens van profiteerde en er 5-1 van maakte. Clemens wierp een gemiddelde van 96.45 per drie darts wat niet iets beter was dan De Decker, die bij het uitwerpen slechts uitkwam op 20%, tegenover 45,5% voor Clemens.

De Decker neemt het in groep E, naast Clemens, nog op tegen de Schot Peter Wright (PDC-2) en de Engelse Fallon Sherrock. Geen Dimitri Van den Bergh (PDC-5) in Wolverhampton. De Antwerpenaar testte de voorbije week positief op het coronavirus.

Vastgoed

Jobs in de regio