De Lintse veegwagen wordt door geparkeerde wagens gehinderd. 

De Lintse veegwagen wordt door geparkeerde wagens gehinderd. © RR

Permanente borden moeten komst van veegwagen aankondigen

Lint

Het lokaal bestuur van Lint gaat ten vroegste vanaf volgend jaar permanente borden plaatsen in de wijken om aan te geven welke week van de maand de veegwagen langskomt.

Dit is het resultaat na een debat met Open Vld dat aangeeft dat er steeds geparkeerde wagens in de weg van de veegwagen staan. In Lint worden namelijk geen tijdelijke verkeersborden in de straten geplaatst om een parkeerverbod aan te duiden voor de komst van de veegwagen. “Ons personeel heeft gewoon de tijd niet om dagelijks deze borden te plaatsen en weer weg te halen. We zijn trouwens geen voorstander om wagens dan te laten takelen. Dit kan onze bewoners een GAS-boete van 58 euro en sleepkosten van 180 euro kosten”, stelt schepen Stanny Tuyteleers (CD&V), schepen voor openbare werken.

Lint is in het veegplan in vier zones opgedeeld. 

Lint is in het veegplan in vier zones opgedeeld. © RR

Toch vindt Open Vld dat het vegen in Lint sneller moet verlopen zonder geparkeerde wagens. “Dit is eveneens aangenamer werken voor de bestuurder”, stelt Luc Van Geyte (Open Vld).

Daarom zal de gemeente met permanente borden gaan werken. “Deze permanente borden zullen met een positieve boodschap aangeven tijdens welke week van de maand er aan de veegwagen moet worden gedacht. De komst van deze borden zal pas voor volgend jaar zijn”, geeft Tuyteleers aan. (fisp)    

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio