Het kunstwerk  van Simon Mannerts. 

Het kunstwerk van Simon Mannerts. © rr

Tour Elentrik is Street Art project op nutskasten

Wuustwezel -

De gemeente Wuustwezel en de cultuurraad zijn gestart met een mooi initiatief om kunst dichter bij de mensen te brengen.

Tour Elentrik is een streetartproject opgestart door het gemeentebestuur en de cultuurraad in samenwerking met Treepack. Daarbij worden oude en vuile nutskasten opgewaardeerd met een laagje kunst rond het thema ‘ruimte om te leven’. Iedereen kent wel de grijze kastjes langs de kant van de weg voor elektriciteit of telecommunicatie. In totaal zullen vijftien nutskasten worden beschilderd door enerzijds de kunstenaars van Treepack zelf, maar ook lokale talenten en leerlingen van de academie maken een ontwerp om de saaie kasten op te fleuren. Treepack is gespecialiseerd in muurschilderingen en streetartprojecten. Met een uitgebreid netwerk van professionele artiesten werken ze concepten op maat uit.

Nathalie Steensels beschilderde deze nutskast

Nathalie Steensels beschilderde deze nutskast © rr

“De deelnemers krijgen de kans om een eigen invulling te geven binnen het gekozen thema”, zegt schepen van Cultuur Katrin Kempenaers (CD&V). “Het zullen stuk voor stuk pareltjes worden. Hier en daar kan je de eerste resultaten al spotten want de voorbije weken zijn er al zes kasten voorzien van een laagje verf. Ze brengen kleur in het straatbeeld. De andere negen kasten zullen in het voorjaar beschilderd worden.” (vw)

Het werk van Sofie Joblin.

Het werk van Sofie Joblin. © rr

Vastgoed

Jobs in de regio