©  ISOPIX

Schandaal in het vrouwenvoetbal: “PSG-speelster lokt concurrente in een hinderlaag en laat haar toetakelen met ijzeren staaf”

Een weerzinwekkend verhaal uit het Franse vrouwenvoetbal. PSG-speelster Aminata Diallo werd woensdag opgepakt omdat ze twee mannen betaald zou hebben om een concurrente binnen haar eigen ploeg te laten toetakelen.

Vincent Van GenechtenBron: L'Equipe

L’Equipe bracht het nieuws van de arrestatie van Diallo. De 26-jarige Française stond dinsdagavond nog in de basis tijdens de Champions League-wedstrijd tegen Real Madrid, die PSG met 4-0 won. Maar vanochtend werd ze in de boeien geslagen door de gerechtelijke politie van Versailles. Dat kwam L’Equipe te weten bij de entourage van Diallo.

De zevenvoudige Franse international zou twee mannen betaald hebben om Kheira Hamraoui toe te takelen zodat zij zeker zou zijn van haar plek bij PSG. De 31-jarige Hamraoui was deze zomer teruggekeerd van een succesvol avontuur bij FC Barcelona en zou volgens Diallo een gevaar vormen voor haar speelminuten. In de avond van 4 november werd Hamraoui uit een wagen met Diallo aan het stuur gesleurd door twee gemaskerde mannen. Een van hen sloeg minutenlang op haar benen met een ijzeren staaf, alvorens te vluchten.

Hamraoui (centraal met blonde krullen) won vorig seizoen de Champions League met Barcelona. 

Hamraoui (centraal met blonde krullen) won vorig seizoen de Champions League met Barcelona. ©  ISOPIX

Hamraoui, die dinsdag normaal haar 100ste optreden zou maken voor PSG, werd naar het ziekenhuis afgevoerd. Daar stelden ze verschillende verwondingen vast aan haar handen en benen. “De piste van een onderlinge rivaliteit wordt momenteel onderzocht”, klinkt het bij de politie. “De benen van Hamraoui werden duidelijk geviseerd, alsof iemand wilde dat ze een tijdje niet zou kunnen spelen. Er werd verder ook niets gestolen.”

PSG veroordeelde het geweld tegen Hamraoui en bevestigde de aanhouding van Diallo. De Franse topclub deelde ook mee dat ze haar speelsters momenteel laat beveiligen.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio