©  BELGA

Dragons pakt leidersplaats na sterke remonte: “Voor winterstop nog twee keer knallen”

Regerend landskampioen Dragons heeft de voorbije weken een stevige remonte ingezet. Het versloeg achtereenvolgens Leopold, Orée en Daring en klom zo naar de leidersplaats in het klassement. Donderdag wacht er opnieuw een topper, want dan trekken de Brasschatenaren naar het tweede geklasseerde Watducks.

jbr

In Brasschaat was men er de voorbije jaren gewend aan geraakt dat Dragons meestal een wisselvallige tot zwakke start nam en dat de ploeg zich dan herpakte naar het einde van de competitie toe. Met die traditie is nu echter gebroken. Een leidersplaats in november is ongewoon.

“Tijdens de onderbreking van de competitie voor de wedstrijden van de nationale ploeg hebben we met de groep samengezeten en bekeken hoe we de komende vijf wedstrijden in vijftien dagen zouden aanpakken”, vertelt Mathew Cobbaert. “Het was echt moneytime voor ons. Alle focus moest naar het hockey. Op dergelijke momenten kunnen wij tonen dat we er staan. In elke wedstrijd was er voldoende kwaliteit om alles naar onze hand te zetten. Het zat ons ook wel eens mee. Zo scoorden we tegen Leopold op de juiste momenten en onze doelman Loïc Van Doren speelde een dijk van een wedstrijd. We zien ook dat Simon Gougnard zich beter en beter integreert”, aldus ­Cobbaert, die nu uitkijkt naar de confrontatie met Watducks.

“Hun coach, Jean Willems, kent ons door en door. Hij zal zeker een plannetje uitdokteren om ons te bekampen. Watducks begon eerder zwak aan de competitie, maar heeft ook een knappe remonte achter de rug. Het kan donderdag best een zeer leuke wedstrijd worden, met twee teams die willen spelen. Zondag krijgen we Racing op bezoek vooraleer we dan de winterstop induiken”, voegt de Dragons-speler er nog aan toe.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio