Na spectaculaire arrestatie aan Wijnegem Shopping Center: oplichters riskeren tot vier jaar cel

Drie mannen riskeren tot vier jaar cel voor een poging tot oplichting. Het beoogde slachtoffer lichtte de politie in, waarna de verdachten spectaculair gearresteerd werden aan het Wijnegem Shopping Center.

Een man uit het Antwerpse werd vorig najaar benaderd door mensen die zijn huis in Brasschaat wilden kopen. Tenminste als hij ook bereid was hun grote coupures naar kleine biljetten te wisselen, er werd hem een mooie commissie voorgehouden. Te aantrekkelijk, besefte het slachtoffer. Hij stapte naar de politie omdat hij verwachtte opgelicht te zullen worden. Na overleg met de speurders liet de man aan zijn contactpersoon weten dat hij ‘vier flessen wijn’ had, codetaal voor 40.000 euro.

De oplichters, die zich voordeden als Indiërs, stelden voor om in Nederland af te spreken maar op aanraden van de federale gerechtelijke politie werd de afspraak naar het Wijnegem Shopping Center verplaatst. Terwijl de Antwerpenaar stond te wachten, stelden speciale eenheden zich op in de omgeving. Een politieman in burger vergezelde het beoogde slachtoffer.

Op het moment dat de wisseltruc plaatsvond kwamen de speciale eenheden tussenbeide en werden de verdachten opgepakt, een getuige filmde de spectaculaire arrestatie. Serviërs Sreben T., Negovan L. en diens zoon Riccardo verschenen maandag voor de rechter in Antwerpen. Tijdens het onderzoek hadden ze bekend dat ze de man wilden oplichten. Het parket vorderde tegen Sreben T. veertig maanden cel, vader en zoon L. riskeren vier jaar.

De advocaat van Negovan L., mr. Sam Vlaminck, stelde zich vragen bij het verloop van het onderzoek. Volgens hem is er sprake van politionele uitlokking en moet de zaak daarom onontvankelijk verklaard worden. “De plaats van afspraak werd door de politie veranderd, het slachtoffer werd vergezeld en de politie had een koffer met geld voorzien”, haalde Vlaminck aan. De uitspraak volgt op 6 december. sare

MEER OVER Meest gelezen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio