©  Isosport

Antwerp ziet zes internationals vertrekken, Dwomoh voorlopig nog bij U18

Zes Antwerp-spelers met internationale verplichtingen de komende week. Vines, Seck, Samatta, Balikwisha, Dwomoh en Ben Hamed zijn voor hun land op pad.

dige, dvd

Seck stond zondag voor het eerst in zo’n drie maanden nog eens in de basis, maar gelukkig voor hem werd hij al die tijd nog opgeroepen bij Senegal. Spelen deed hij in september en oktober niet, maar aangezien Senegal al geplaatst is voor de laatste WK-kwalificatieronde, kan het donderdag tegen Togo of zondag tegen Congo misschien. Ally Samatta moet met Tanzania nog knokken voor een plaatsje in die laatste Afrikaanse ronde. Hij staat er goed voor, maar Congo (donderdag) en Madagascar (zondag) kunnen nog roet in eten gooien. Vines dan. Hij miste door zijn schouderblessure liefst zes kwalificatieduels met de VS, dat op WK-koers zit, maar is er nu opnieuw bij. Vrijdagnacht is er de topper tegen Mexico, dinsdagnacht is Jamaica de tegenstander.

De twee Belgische jonkies hebben andere doelen. Balikwisha probeert zich met de U21 te plaatsen voor het EK 2023. Zeges tegen Turkije (vrijdag) en Schotland (dinsdag) zouden de leidersplaats verstevigen. Dwomoh tot slot moet aantreden met de U18, dat in het Spaanse Pinatar een toernooi tegen Portugal (donderdag), Engeland (zaterdag) en Nederland (maandag) afwerkt. Je zou verwachten dat hij na zijn vijf wedstrijden voor Antwerp welkom is bij de U19, dat amper spelers met ervaring bij een eerste ploeg heeft, maar Wesley Sonck riep hem nog niet op.

Overigens is ook Ben Hamed even weg, hij neemt met de Algerijnse U23 deel aan een internationaal toernooi. De andere spelers hebben dan weer enkele dagen vrij. Donderdag staat er wel weer een oefenwedstrijd op het programma, tegen Lierse Kempenzonen.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio