Natasja en Suzy in het nieuwe kapsalon in de Kapelstraat. 

Natasja en Suzy in het nieuwe kapsalon in de Kapelstraat. ©   Patrick De Roo

Natasja (33) combineert kapsalon met cadeauwinkel in Jeanmabelle in Kontich

Kontich -

Een kapsalon waar je ook geschenken kan kopen, dat vind je vanaf vrijdag in het centrum van Kontich. Natasja Kerremans (33) uit Kontich is al vijftien jaar lang kapster en wilde al een tijdje een eigen salon. Maar bij de renovatie van het pand waarin ze het wilde oprichten had ze nog een grote ruimte over. “Daar hebben we dan een cadeauwinkel van gemaakt”, vertelt ze trots.

Saar Van Olmen

“Het was eigenlijk de wens van mijn grootvader dat ik een eigen kapsalon zou beginnen”, zegt Kerremans. “Dus toen hij vorig jaar overleed, besloot ik om van zijn huis in de Kapelstraat nummer 8 mijn eigen zaak te maken.” Kerremans kocht het pand van haar familieleden en werkte een jaar lang aan de renovaties. “Het ging namelijk om een rijhuis, we hebben dat volledig opgesmukt en er een nieuwe verdieping op geplaatst”, zegt ze.

In de cadeauwinkel verkopen Natasja en Suzy onder meer badparels en zeepjes. 

In de cadeauwinkel verkopen Natasja en Suzy onder meer badparels en zeepjes. ©  Patrick De Roo

Maar de Kontichse kapster vond het zonde om niets met de open ruimte achterin het pand te doen. “Ik wou er eerst een mani- of pedicure van maken, maar daarvan zijn er eigenlijk al genoeg. Daarom besloot ik om een cadeauwinkeltje te beginnen.” Kerremans is zelf graag bezig met geuren en decoratie, dus wilde ze graag badparels, zeepjes en andere hebbedingetjes verkopen. “We hoorden van de buurtbewoners dat er weinig cadeauwinkels zijn, dus bleek dat daar wel nood aan was.”

Kontichs familiebedrijf

Jeanmabelle is trouwens niet zomaar een naam. De grootouders van Kerremans heetten Jean Liekens en Maria De Haes en waren allebei afkomstig uit Kontich-Kazerne. Jeanmabelle is een eerbetoon aan hen.

Maar hoe gaat het dan in z’n werk? Lukt dat om zowel haren te kappen als geschenkjes te verkopen? “Ik krijg binnenkort hulp van mijn mama”, vertelt Kerremans. “Zij gaat me helpen bij de verkoop, terwijl ik me om de kapsels zal bekommeren.” Natasja’s mama, Suzy Liekens, wou vroeger ook ooit kapster worden. Maar kon dat niet omdat ze last had van allergieën. Nu kan ze toch ook een beetje mee van het kapsalon genieten.

“Zondag was er de feestelijke opening waar wel driehonderd mensen op zijn afgekomen”, vertelt Kerremans. “Maar vrijdag beginnen we er echt aan.” Op 12 november zijn de allereerste klanten welkom in het winkeltje bij de kerk van Kontich, en Kerremans is helemaal klaar om eraan te beginnen.

Vastgoed

Jobs in de regio