De bodycam wordt aan de uitrusting bevestigd. 

De bodycam wordt aan de uitrusting bevestigd. © RR

Politiezone HEKLA schakelt bodycams in tijdens interventies

Edegem -

De agenten van de politiezone HEKLA trekken vanaf maandag op interventie en op patrouille met bodycams. Volgens de politiezone van de gemeenten Hove, Edegem, Kontich, Lint en Aartselaar hebben de kleine camera’s hun nut reeds bewezen.

Het is niet dat alle agenten in het straatbeeld standaard uitgerust zullen zijn met een bodycam. “Iedere dienst van ons korps beschikt voortaan over bodycams, maar niet iedere agent heeft er één voor zichzelf. Het zullen voornamelijk de medewerkers van de interventiedienst zijn die de bodycams zullen meenemen”, klinkt het bij de politiezone met hoofdcommissariaat in Edegem.  

De bodycam kan bij verschillende soorten van incidenten worden geactiveerd door de agent om beeld en geluid van de situatie nauwkeurig te registreren. Andere politiezones maken reeds gebruik van de toestellen. “Daar hebben ze hun nut duidelijk al bewezen. De bodycams hebben een de-escalerend effect tijdens incidenten en daar hebben wij als agenten alle belang bij. Daarnaast vormen de beelden een meerwaarde bij het leveren van bewijs. De interactie tussen de burger en de politie wordt op deze manier objectief vastgelegd.” (fisp)

Vastgoed

Jobs in de regio