De kinderen mogen hun ogen uitkijken tijdens de lichtjeswandeling. 

De kinderen mogen hun ogen uitkijken tijdens de lichtjeswandeling. © RR

Lichtjeswandeling brengt feeërieke sfeer naar park Frijthout

Hove -

Voor de vierde maal lichtte het landschapspark Frijthout van Hove sfeervol op. Dit gebeurde tijdens de lichtjeswandeling van de gemeentelijke AROS-adviesraad.

De wandeling groeit ieder jaar. Dit keer trokken 250 deelnemers met een lampje door het versierde park. “In het verleden gingen de leden van de AROS-adviesraad van deur tot deur om centen in te zamelen voor 11.11.11.. Het werd steeds moeilijker om vrijwilligers te vinden. Zo ontstond de lichtjeswandeling”, vertelt schepen Bart Van Couwenberghe (N-VA), bevoegd voor Noord-Zuid en Ontwikkelingssamenwerking.

De kinderen krijgen bij het vertrek een koek, een drankje en een ledlampje. Na het verlichte parcours te volgen mogen de deelnemers zich verwarmen met een chocomelk. “De vorige jaren hadden we een tachtigtal voorinschrijvingen terwijl we nu snel aan 160 zaten. We merken ook dat de Hovenaren steeds meer geld overschrijven op het rekeningnummer van 11.11.11.”

De vijfde editie van de lichtjeswandeling in 2022 belooft een speciale te worden. “Hove bestaat dan 750 jaar. De lichtjeswandeling zal extra verrassingselementen krijgen.” (fisp) 

De sfeer komt er meteen in bij valavond.

De sfeer komt er meteen in bij valavond. © RR

Vastgoed

Jobs in de regio