©  BELGA

 

 ©  Dick Demey

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

1 / 5
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  

STVV maakt einde aan de ongeslagen reeks van KV Mechelen

Sint-Truiden heeft KV Mechelen na een knappe 16 op 18 een halt toegeroepen. Een vermijdbare owngoal van Bijker na een ongelukkige tussenkomst van Bateau zorgde voor de enige goal van de partij: 0-1. Zo verloor Malinwa voor het eerst sinds de pandoering op Anderlecht medio september een duel. In het slot moest Druijf nog wenend naar de kant na een horrortackle van Bauer op de enkel van de Nederlander.

Yannick De Boeck

LEES OOK:

ONS OORDEEL. Geen buizen ondanks nederlaag van Malinwa

REACTIES. ‘Communicatiefout’ aan basis van Mechelse tegengoal, Vrancken: “Ik ga geen steen werpen”

Ferdy Druijf (KV Mechelen) afgevoerd naar ziekenhuis na horrortackle

“Never change a winning team”. Een voetbalcliché dat Wouter Vrancken dezer dagen week na week bevestigt. Voor de vijfde keer op rij stuurde hij dezelfde elf het veld op. In de vorige vier duels leverde dat een mooie 10 op 12 op. Voordien pakte het ook al zes op zes, al stond toen nog Van Damme op de plaats van Souza. Na twee verliespartijen en de bekeruitschakeling weerde Bernd Hollerbach het trio Cacace, Durkin en Pius uit de ploeg. Koita, Suzuki en Leistner maakten zo hun opwachting.

Terwijl KV Mechelen de jongste weken de zeges aan elkaar rijgt, zakte STVV naar de onderste regionen van het klassement. Met de uitschakeling tegen Seraing zit ook het bekeravontuur er al op voor de Limburgers. Toch waren het de bezoekers die in de openingsfase het felst van leer trokken. Pogingen van Hara en De Ridder illustreerden de Truiense drang er iets van te willen maken Achter de Kazerne.

Storm op de paal, Bijker in eigen doel

Het duurde echter niet lang vooraleer geel-rood zich in de match knokte. Voorzetten van Mrabti en Walsh werden ontzet, terwijl Storm zijn zevende van het seizoen op de paal zag uiteen spatten. Halfweg de eerste helft deed Mrabti op pass van Schoofs de netten wél trillen, maar de VAR kwam tussenbeide voor buitenspel. Het evenwicht was hersteld, al mocht het toch allemaal iets méér zijn. Een vaststelling die ze in Mechelen als compliment mogen opvatten, gezien het verwachtingspatroon dat de Kakkers afgelopen maand hadden geschapen.

 

 ©  BELGA

En STVV? Dat probeerde sporadisch uit te breken. Toch was het wachten op een stilstaande fase om code rood te doen afgaan in de Mechelse zestien. Na een vrije trap van Brüls kopte de nochtans sterk gestarte Bateau het leer ongelukkig over de grijpende Coucke, waarna Bijker de bal in eigen doel verwerkte. Een vermijdbaar doelpunt, al reageerde KVM meteen. Een zoveelste uitbraak van Schoofs kon door Mrabti en Walsh niet verzilverd worden. Vermeend handspel van De Ridder werd door ref Boterberg afgewimpeld. Malinwa kon de Truiense muur voor rust niet meer slopen en dook met een 0-1-achterstand de rust in.

Vrancken reageert met dubbele wissel

Wouter Vrancken greep bij de rust in met een dubbele wissel. Bijker en een bleke Oum Gouet bleven in de kleedkamer, Swers en Druijf kwamen tussen de lijnen. Zo verhuisde Walsh naar de linksachter en schoof Schoofs een rijtje achteruit naast Souza, voor rust de beste Mechelaar tussen de lijnen. Buiten wat steriele druk leverde dat in het eerste kwartier na rust niet veel op. Het was integendeel Hara die zich nog eens toonde met een schot over doel.

Malinwa voetbalde onmachtig. Twee ziekenhuisballen van man in vorm Storm verzeilden hoog in de Mechelse tribunes. Tijd voor wat technisch vernuft, dacht Vrancken. Exit Cuypers, in Shved. Druijf zette zich ondertussen een eerste keer echt door, Schoofs kon niet bij zijn voorzet. Aan de overkant ontzette Bateau in het ijle, maar de Trinidadiaan zette zijn foutje zelf recht door Suzuki een open schietkans te ontnemen. De tot dan faire partij werd wat bitsiger. Op vier minuten tijd gingen Hara, Suzuki en Mrabti in het strafboekje van Boterberg.

 

 ©  BELGA

Rood voor Bauer na horrortackle op Druijf

Na een plaatsballetje van Shved naast de kooi van Schmidt was het tijd voor een Mechelse slotoffensief. Hairemans, De Camargo (voor de aftrap nog gevierd voor zijn honderdste match voor KVM vorige week tegen Oostende), Kaya,... Vrancken had nog wat wisselmogelijkheden om het tij te keren en het waren eerste twee die mochten invallen. Storm en Walsh verdwenen naar de kant. Alles of niets, dachten ze op de Mechelse bank.

Het Mechelse slotoffensief werd echter in de kiem gesmoord door een horrortackle van Bauer op de enkel van Druijf. De Duitser kreeg eerst geel, maar na tussenkomst van de VAR volgde de meer dan logische rode sanctie. De onfortuinlijke Druijf werd wenend afgevoerd. Aangezien de vijf Mechelse wissels opgesoupeerd waren, moesten beide teams de slotfase met zijn tienen in. De thuisploeg stormde nog met de moed der wanhoop naar voren. De goal bleef echter uit, waardoor Malinwa voor het eerst sinds de 7-2-blamage op Anderlecht nog eens verloor. STVV rukt zo (even) op naar de middenmoot van het klassement.

 • Kan KV Mechelen naar de tweede plaats springen?

  Mits een overwinning tegen STVV vandaag kan KV Mechelen naar een gedeelde tweede plaats springen. Een overwinning zou ook een knappe 19 op 21 betekenen. Een knappe reeks van de ploeg van Wouter Vrancken, dat haar laatste nederlaag leed op het veld van Anderlecht. Voor STVV is een zege dan weer belangrijk om niet verder naar onder te zakken in het klassement. Het staat voorlopig op een 14e plaats, met 6 punten voor op de voorlaatste in het klassement, Cercle Brugge.
 • Mechelen met dezelfde elf als tegen Oostende

 • Opnieuw Brüls bij STVV

  Bij STVV verdwijnen in vergelijking met de wedstrijd tegen Club Brugge Pius, Durkin en Cacace uit de basiself. Koita, Leistner en Suzuki komen in hun plaats. Brüls, die vorige week een sterke partij speelde, mag dus blijven staan.
 • Samuel Oum Gouet, stille kracht op het Mechelse middenveld: “Ik heb geen gele kaarten nodig om goed te zijn”

  Zijn debuutmatch tegen Antwerp was een voltreffer. Vervolgens ging Malinwa drie keer kopje-onder en verloor Samuel Gouet (23) zijn basisplaats. Zijn gebrek aan gele kaarten werd zelfs een puntje van kritiek bij zijn coach Wouter Vrancken. Maar kijk, nog sneller dan hij zijn basisplaats kwijtraakte, kwam de Kameroense international weer in de ploeg. Én ook: in Oostende slikte hij pas zijn eerste gele kaart. “Voor mijn part duurt het opnieuw dertien speeldagen vooraleer ik mijn tweede pak.”

 • KV Mechelen: T2 Vanderbiest straks toch op de bank tegen STVV

  Verassing voor Fred Vanderbiest. De Mechelse T2 mag straks toch gewoon op de bank plaatsnemen voor de thuiswedstrijd tegen STVV.

 • Wouter Vrancken op zijn hoede voor STVV: “Hun resultaten geven een vertekend beeld”

  Met een thuiswedstrijd tegen STVV als laatste opdracht voor de interlandbreak hoopt KV Mechelen zaterdagavond zijn uitstekende vorm van de laatste weken door te trekken. Truienaar Wouter Vrancken kijkt uit naar het bezoek van de club van zijn thuisstad maar is ook op zijn hoede voor de Kanaries. “Hollerbach heeft er een goed geheel van gemaakt”.

 • Start van de 1ste helft

 • 1'

  Aftrap

  Scheidsrechter Jan Boterberg heeft de wedstrijd op gang gefloten.

 • 02'

  Eerste keer STVV

  De eerste kans is voor STVV,  Hara kan een voorzet vanop de rechterflank in een tijd richting doel schieten, maar zijn poging gaat naast.

 • 03'

  De Ridder vanop afstand

  Meteen nog eens STVV, deze keer is het De Ridder die van buiten de zestien aanlegt. Opnieuw gaat de bal naast.

 • 07'

  Eerste keer Mechelen

  Mechelen heeft na een dikke 5 minuten een antwoord klaar. Mrabti ontsnapt op de rechterflank en kan de zestien induiken. Hij verkiest om de bal voor doel te brengen. De verkeerde keuze, want de verdediging van STVV kan zo de bal ontzetten. Hier zat meer in voor de thuisploeg.

 • 11'

  Brüls met links

  STVV blijft de beter ploeg in deze openingsfase, maar grote kansen leverde het nog niet op. Brüls probeert het van ver maar zijn schotje hobbelt in de handen van Coucke.

 • 13'

  Mooie combinatie Mechelen

  Ook Mechelen komt nu na een knappe combinatie de zestien van STVV binnen, maar de voorzet van Walsh eindigt in de handen van Schmidt.

 • 14'

  Storm op de paal!

  Schoofs zet Storm met een subtiele pass alleen voor Schmidt. De doelman van STVV is verslagen, maar de poging komt via de paal en een been toch in zijn handen terecht. Mechelen bijna op voorsprong!

 • 19'

  Even wat slordigheden

  Het is even wat kalmer geworden in de strafschopgebieden van beide doelmannen. Het spel is iets slordiger langs beide kanten dan in de beginfase.

 • 22'

  Mrabti scoort, maar buitenspel

  Plots duiken 3 spelers van Mechelen op voor het doel van STVV. Schoofs lijkt de buitenspellijn van STVV te omzeilen en biedt Mrabti de 1-0 aan, maar uiteindelijk wordt er toch gevlagd voor buitenspel. 

 • 25'

  Schmidt kapt Cuypers uit

  Mechelen gaat hoog drukzetten en STVV moet terug tot bij doelman Schmidt. Wanneer ook hij onder druk wordt gezet door Cuypers, kapt hij de spits mooi uit.

 • 31'

  Wedstrijd kabbelt voort

  Het is al een tijdje geleden dat we nog eens wat gevaar zagen Achter de Kazerne. Het laatste schot dat we zagen was de afgekeurde goal van Mrabti, toch al 10 minuten geleden.

 • 34'
  icon

  Goal!

  Eigen doelpunt van Bijker (KV Mechelen).

 • 34'

  Owngoal van Bijker

  STVV krijgt een vrije trap en Brüls brengt die voor doel. Bateau verwerkt die bal slecht en Bijker probeert de bal nog voor de doellijn weg te werken, maar die belandt toch tegen de netten. Uit het niets staat het 0-1 voor STVV.

MEER OVER KV Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio