Vrijwilligster Leen Faes en dierenartsassistente Charlien Verboven met twee zieke kittens die medische verzorging krijgen. 

Vrijwilligster Leen Faes en dierenartsassistente Charlien Verboven met twee zieke kittens die medische verzorging krijgen. © Ronny van den Ackerveken

’t Gouden Poezenmandje start crowdfunding om hoge kosten te financieren

Hoogstraten -

De vrijwilligerswerking ’t Gouden Poezenmandje zet zich in voor het opvangen en herplaatsen van zwerfkatten en kittens. Omdat er dit jaar veel zieke dieren zijn binnengebracht, stijgen de kosten voor de medicatie en dierenarts.

Ronny van den Ackerveken

’t Gouden Poezenmandje telt tien gezinnen die katten opvangen en twee vrijwilligers die vangbakken plaatsen waar zwerfkatten zijn gesignaleerd. “We hebben het voorbije jaar ongeveer 150 katten, voornamelijk kittens, opgevangen en via adoptie een nieuwe thuis kunnen geven”, zegt Linda Goetschalckx-Nees van ’t Gouden Poezenmandje. “Verder zijn ook bijna honderd zwerfkatten steriel gemaakt en weer uitgezet in de buurt waar ze zijn gevangen. Het is een moeilijk jaar geweest omdat er veel zieke dieren zijn binnengekomen. Parvo is voor jonge katten een heel besmettelijk virus. We doen al het mogelijke om ze te genezen, maar dat brengt heel wat medische kosten met zich mee. Het stadsbestuur financiert het steriel maken, maar niet de verzorging van zieke katten.”

Wie een kat adopteert, betaalt een bedrag. Dat volstaat meestal als er geen medische kosten waren. “In de verzorging van zieke poezen steken we heel wat tijd”, zegt dierenartsassistente Charlien Verboven. “Niet alleen overdag, maar ook ’s nachts. Heel jonge kittens zonder moeder moeten om de twee uur gevoed en gewogen worden.”

Sleutelhangers

Vrijwilliger Leen Faes is met een crowdfunding gestart voor ’t Gouden Poezenmandje. “Het is een noodoproep om het voortbestaan te redden”, vertelt Leen. “We proberen om van de werking een vzw te maken. Ondertussen zijn nog acties in gang gezet, zoals de verkoop van zelfgemaakte sleutelhangers en geurkaarsen. Er is ook een kalender in de maak om meer financiële middelen te krijgen. Extra vrijwilligers zijn steeds welkom bij ’t Gouden Poezenmandje.” (ram)

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Jobs in de regio