©  ISOPIX

Harde kernen van Genk en West Ham gaan elkaar te lijf voor wedstrijd: twee politiemannen en paard gewond

Voor de Europa League-wedstrijd tussen Racing Genk en de Engelse club West Ham zijn supporters van beide ploegen elkaar te lijf gegaan. Een groep van Engelse fans werd opgepakt, meldt de politie.

gjs

De vechtpartij gebeurde kort voor de aftrap van de wedstrijd, die om 18.45 uur begonnen was. De harde kernen van beide supportersgroepen troffen elkaar op de parking tegenover de hoofdingang van het stadion van Genk.

“Het gebeurde op het moment dat een groep Engelse supporters te voet toekwam aan het stadion, onder begeleiding van de politie”, staat te lezen in een persbericht van de politie. “De aanwezige ordediensten konden snel tussenkomen en dreven de groepen weer uit elkaar. Twee politiemannen en een politiepaard liepen verwondingen op. In het tumult op de parking raakten ook voertuigen beschadigd. Eén persoon werd gerechtelijk gearresteerd omdat hij een auto beschadigde.”

Tijdens het begin van de wedstrijd veroorzaakte een aantal Engelse fans dan weer problemen buiten het stadion. Daar werd een dertigtal personen bestuurlijk gearresteerd. “Ook na de wedstrijd worden de nodige veiligheidsmaatregelen voorzien om de uittocht van supporters zo veilig mogelijk te laten verlopen.”

Wie op de hoofdparking (blauwe parking) parkeerde en schade aan zijn voertuig vaststelt, wordt aangeraden om aangifte te doen bij de politie. Via de website www.politiecarma.be kan een afspraak gemaakt worden.