Eerst moest een zaak “onmiddellijk sluiten” als de CO2-meter boven de 1.200 ppm (deeltjes per miljoen) ging, dan werd een luchtzuiveringssysteem verplicht. En nu is die verplichting nog maar een aanbeveling. 

Eerst moest een zaak “onmiddellijk sluiten” als de CO2-meter boven de 1.200 ppm (deeltjes per miljoen) ging, dan werd een luchtzuiveringssysteem verplicht. En nu is die verplichting nog maar een aanbeveling. © ERIK VAN EYCKEN

Luchtkwaliteit is cruciaal, maar regels voor horeca werden al meermaals afgezwakt: “Recept voor corona-uitbraken”1

Antwerpen -

Wie de horeca intrekt, merkt het. De vensters blijven door de koude vaker toe. De CO2-meter, als die er al staat, durft soms fors oplopen. En het CST wordt niet altijd gecontroleerd. Interessant voor het coronavirus, dat zich als sigarettenrook kan verspreiden. Er kwamen na de heropening van de horeca op 9 juni erg strenge regels voor gezonde binnenlucht, maar die zijn intussen al meermaals afgezwakt. Volksgezondheid kondigt meer controles aan.

Christoph Meeussen

MEER OVER