© rr

Fenerbahçe-fans maken er een feest van aan spelershotel op Astridplein

Naar aanleiding van de Europa League-wedstrijd Antwerp-Fenerbahçe was het donderdagavond druk op het Astridplein. Fans van Fenerbahçe verzamelden aan het Radisson Blu Astrid Hotel waar de spelers van de Turkse ploeg verbleven. Zoals te zien is in bovenstaande beelden.

LEES OOK: 200-tal rood-witte fans moedigen Antwerp aan met Bengaals vuur rond Bosuil

Het Astridplein begon rond 17 uur al goed vol te lopen. “Er is veel volk aanwezig op het plein en er hangt een goede sfeer”, zei politiewoordvoerder Wouter Bruyns. “We hechten veel belang aan de openbare orde. Onze agenten hebben enkele verstoorders aangesproken en hen gesensibiliseerd. Pas als het echt uit de hand loopt, grijpen we in tot de rust terugkeert.”

Er waren zo’n zeventig Fenerbahçe-fans aanwezig op het Astridplein. Eén Antwerp-supporter werd rond kwart voor zeven bestuurlijk aangehouden omdat hij de openbare orde dreigde te verstoren.

De spelersbus van Fenerbahçe werd met klappers en vuurwerk toegejuicht, maar voor de rest bleef het rustig.

Rond 20 uur, een uur voor aanvang van de wedstrijd, verlieten de fans het plein. Antwerp FC ontvangt Fenerbahçe achter gesloten deuren, als straf voor incidenten tegen Frankfurt in de Europa League-wedstrijd eind september.

 

De politie was uit voorzorg zichtbaar aanwezig op het Astridplein. 

De politie was uit voorzorg zichtbaar aanwezig op het Astridplein. ©  rr

nelo, doro

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio