Lou Kenis met zijn zelfontworpen cadeaupapier. 

Lou Kenis met zijn zelfontworpen cadeaupapier. © rr

8-jarige Lou maakt cadeaupapier in strijd tegen ziekte van Duchenne (waaraan hij zelf lijdt)

Loenhout/ Essen -

De vzw ‘Ik steun Lou’ stelt inpakpapier beschikbaar om cadeautjes in te pakken voor het goede doel. Dat is onderzoek naar de ziekte van Duchenne, waaraan Lou zelf lijdt. Lou en zijn vriendjes zaten aan de knutseltafel om de actie mee in gang te zetten en het cadeaupapier te ontwerpen.

De 8-jarige Lou Kenis kampt met Duchenne spierdystrofie. Hoewel Lou een ziekte heeft aan zijn spiertjes, probeert hij mee te doen met alles wat zijn vrienden ook doen. Lou gaat regelmatig naar de kine, logo en zwemles om de spieren goed in beweging te houden. “Voetbal laat ik wel aan me voorbij gaan”, zegt Lou. “En als we met de klas ergens naar toe stappen, neem ik mijn loopfiets. Als we tikkertje spelen kan ik ook wel eens winnen als ik mij goed verstop.”

Duchenne spierdystrofie is een ernstige erfelijke spierziekte die de spieren aantast en verzwakt. De eerste verschijnselen zijn vaak al voor het tweede levensjaar zichtbaar. Op den duur kunnen de aangetaste spieren niet meer gebruikt worden. Duchenne spierdystrofie treft nagenoeg altijd jongens. Eén op 3500 jongens wordt ermee geboren.

Familie en vrienden willen Lou en zijn ouders steunen. “Ons goede doel ’Duchenne Parent Project’ is een onafhankelijke vereniging van ouders en familieleden van kinderen met deze aandoening“, zeggen Nele en Mieke Konings. ”Deze organisatie werkt samen om wetenschappers, artsen, bedrijven en de overheid in beweging te krijgen.”

Cadeaupapier

Het geld voor de vereniging wordt ingezameld met de verkoop van geschenkpapier. “En dat is ontworpen door Lou zélf, die samen met zijn neefjes en nichtjes aan de slag is geweest. En eerlijk, het is ook weer zo mooi geworden! Onze dank gaat ook uit naar JVM Design voor het maken van de mooie website en Studio Stiel om het cadeaupapier mee te ontwerpen.” (vw)

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio