©  BELGA

Atletencommissie van het BOIC krijgt nieuwe gezichten: onder meer Ann Wauters, Tim Brys en Emma Plasschaert

Het BOIC kondigde de samenstelling van zijn nieuwe Atletencommissie aan. De taak van de atletencommissie bestaat erin de rechten en belangen van de atleten te behartigen en de nodige aanbevelingen te formuleren. De leden krijgen een mandaat voor vier jaar. Onder meer Ann Wauters (basketbal) en Emma Plasschaert zijn nieuw in de Atletencommissie.

Patrick Ceulemans

De volgende twaalf atleten vormen de nieuw samengestelde commissie, Tim Brys (roeien) , John-John Dohmen (hockey), Karin Donckers (paardrijden), Jasper Lefevere (judo), Claire Michel (triatlon), Emma Plasschaert (zeilen), Jens Schuermans (mountainbike), Elliot Van Strydonck (hockey), Jorre Verstraeten (judo), Laura Waem (gymnastiek), Ann Wauters (basketbal) en Elfje Willemsen (bobslee).

Claire Michel: “Ik denk dat er een zeer bemoedigende toekomst is voor Team Belgium, zolang de rechten en de belangen van de atleten voorop staan. Sport in het algemeen en de Olympische beweging in het bijzonder zijn voortdurend in evolutie, het is dus belangrijk om een perspectief voor ogen te hebben om de actuele noden te verdedigen.”

Uitgroeien tot absolute kampioenen

Tim Brys: “Ik wil graag iets doen met mijn kennis en ervaring. Vanuit een kleine sport uitgroeien tot een Olympische atleet is een uitdaging. Het is belangrijk dat elke atleet de mogelijkheid krijgt om zijn talenten te ontplooien met soms beperkte middelen. Ik wil een aanspreekpunt zijn voor iedere atleet die op bepaalde limieten stoot en niet weet hoe verder te gaan in een carrière. Atleten moeten weten welke mogelijkheden er bestaan om toch uit te groeien tot absolute kampioenen.”

 

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio