© atv

Scheidsrechter van ‘spookwedstrijd’ in Virton maakt debuut op hoogste niveau in wedstrijd van Beerschot

Zaterdag mag de 24-jarige Arthur Denil de wedstrijd Kortrijk – Beerschot in goede banen proberen leiden. Het wordt voor de jonge Waalse scheidsrechter zijn allereerste wedstrijd op het hoogste niveau. Twee jaar geleden floot hij nog de beruchte ‘spookwedstrijd’ tussen Virton en Beerschot in 1B.

kofr

Arthur Denil maakt dit weekend in Kortrijk – Beerschot zijn debuut op het hoogste niveau. De 24-jarige scheidsrechter, die aangesloten is bij de Henegouwse eersteprovincialer RUFC Ransartoise, heeft wel al heel wat ervaring in het profvoetbal. Ruim twee jaar geleden maakte hij op 22-jarige leeftijd zijn debuut als scheidsrechter in 1B, twee weken geleden floot hij nog de topper tussen Lierse Kempenzonen en Deinze. De voorbije weken was hij ook regelmatig vierde official bij wedstrijden in 1A.

Spookwedstrijd

In zijn debuutseizoen in 1B floot Denil op 25 januari 2020 de intussen legendarische wedstrijd tussen Virton en Beerschot. Virton won die partij met 1-0, maar het enige doelpunt van de wedstrijd werd gescoord na een inbreuk tegen de spelregels. Een spookdoelpunt, zeg maar. Beerschot diende klacht in en wilde de wedstrijd laten herspelen. Een procedureslag volgde en in juni van dat jaar besliste het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) dat het competitieduel effectief herspeeld moest worden. Beerschot was op dat moment echter al lang zeker van de periodetitel, waardoor die wedstrijd voor de Kielse Ratten overbodig was geworden. Virton had intussen andere katten te geselen want het had naast een proflicentie gegrepen. Uiteindelijk werd Virton – Beerschot, dat opnieuw ingepland werd op 26 juli, dan ook niet herspeeld. De wedstrijd met het spookdoelpunt werd uiteindelijk een spookwedstrijd omdat ze technisch gezien nooit is doorgegaan.

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio