©  AFP

Xavi geeft Barcelona hoop: “Ik wil heel graag terugkeren, het is een kwestie van tijd”

Xavi Hernandez (41) heeft woensdag tegenover de Spaanse krant Mundo Deportivo aangegeven “heel graag naar huis te willen komen”. Het clubicoon van FC Barcelona ligt in pole position om de vorige week ontslagen Ronald Koeman op te volgen als hoofdcoach van de Catalanen, maar ligt nog vast bij de Qatarese topclub Al-Sadd. “Het is een kwestie van tijd”, aldus Xavi.

Bron: BELGA

Barcelona’s vicevoorzitter Rafael Yuste en directeur voetbalzaken Mateu Alemany woonden woensdag het 3-3 gelijkspel van Al-Sadd tegen Al-Duhail ter plaatse bij. Er is contact tussen beide clubs, al gaf Al-Sadd vorige week nog aan dat Xavi volledig gefocust blijft op de club waar hij nog een tweejarig contract heeft.

Bij Mundo Deportivo klonk een ander geluid. “Ik wil heel graag terug naar huis keren”, zei Xavi tegen de Spaanse krant. “De clubs onderhandelen en er moet een oplossing uit de bus komen. Ik ben heel erg opgewonden, maar heb ook respect voor mijn contract. Hopelijk komt het in orde. De club kent mijn standpunt. Ik ben positief ingesteld. Het wordt een kwestie van uren, misschien dagen.”

Xavi speelde tijdens zijn succesvolle spelerscarrière 767 officiële wedstrijden voor FC Barcelona. Hij won in die periode 25 prijzen.

 

 ©  AFP

 

 ©  AFP

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio