D’hoore (links) op het Gala van de Flandrien. 

D’hoore (links) op het Gala van de Flandrien. ©  BELGA

Jolien D’hoore wordt ambassadrice van de Baloise Ladies Tour: “Een hele eer”

De Baloise Ladies Tour gaat vanaf 2022 door het leven met Jolien D’hoore als ambassadrice. De keuze voor de meervoudige Belgische kampioene, wereldkampioene ploegkoers en bronzen medaillewinnares in het omnium op de Spelen in Rio is weloverwogen. Want D’hoore schreef mee aan het verhaal van de Baloise Ladies Tour, die tot voor enkele jaren de BeNe Ladies Tour heette. D’hoore kroonde zich tot eindlaureate in 2015 en 2016 en werd in 2014 tweede in het eindklassement. En met acht ritoverwinningen op al haar deelnames is ze op dat vlak ook recordhoudster.

“We zijn er meer dan ooit van overtuigd dat Jolien een uitstekende ambassadrice kan zijn voor de Baloise Ladies Tour en bij uitbreiding voor het vrouwenwielrennen. Haar ervaring en klare kijk op het gebeuren betekenen absoluut een meerwaarde in de ontwikkeling van het vrouwenwielrennen. D’hoore heeft onze wedstrijd mee op de internationale kaart van het vrouwenwielrennen gezet en daar zijn we haar nog altijd enorm dankbaar voor”, aldus organisator Geert Stevens.

“Ik vind het een hele eer om ambassadrice te worden van de Baloise Ladies Tour. Het was in de beginjaren van de toenmalige BeNe Ladies Tour dat ik echt ben doorgebroken voor het grote publiek. Het maakt dan ook de cirkel rond dat ik als ex-renster mee kan bouwen aan het verdere succesverhaal van de Baloise Ladies Tour”, dixit Jolien D’hoore.

De Baloise Ladies Tour wordt verreden van woensdag 13 tot en met zondag 17 juli 2022 en begint drie dagen na het einde van de Giro Rosa en eindigt één week voor de start van de ronde van Frankrijk voor vrouwen.

 

 ©  BELGA

D’hoore zal zich niet vervelen na haar wielerpensioen. Vanaf 15 november gaat ze aan de slag als performance-coach bij Cycling Vlaanderen. Die job zal ze combineren met een functie als sportdirecteur bij het Nederlandse wielerteam NXTG Racing. Ze zal er de U23 onder haar hoede nemen.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio