© ATV

Kan Antwerp voor lege Bosuil winnen? “Afwezigheid van de fans mag geen excuus zijn”

Björn Engels was er al bij in de bloedstollende kwalificatie­matchen tegen Omonia Nicosia, maar in de groepsfase van de ­Europa League wordt het zijn eerste afspraak. “Na lang niet te hebben gespeeld is het leuk om nog eens in Europa aan te treden”, blikte de centrumverdediger vooruit. “Willen we hier na Nieuwjaar nog iets betekenen, dan moeten we winnen tegen ­Fenerbahçe. Die 1 op 9 is gewoon te weinig voor een club als ­Antwerp.”

dige

LEES OOK: Lege Bosuil? Deze 300 mensen mogen/moeten de match achter gesloten deuren bijwonen

Het missen van de achterban vindt Engels een enorme aderlating, al sluit hij zich wel aan bij zijn coach. “De afwezigheid van de fans mag geen excuus zijn. Antwerp liet anderhalf jaar lang zien dat het ook zonder supporters resultaten kan boeken. Voor een avond als deze moeten we ons zo ook wel kunnen opladen.”

Ondertussen speelde Engels alweer drie matchen op een rij, en groeit stilaan de stabiliteit achterin. “We geven de laatste duels minder kansen weg. En als dat lukt, weet je dat er aan de overkant altijd een goal uit de lucht kan vallen. Dat is zondag nog eens gebleken.”

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio