©  BELGA

Berke Özer (ex-Westerlo) in doel tegen Antwerp: “Fenerbahçe heeft meer kwaliteit”

Geen onbekend gezicht op de persbabbel van Fenerbahçe voor de Europa League-wedstrijd tegen Antwerp. Berke Özer (21) nam plaats naast coach Vitor Pereira. Nog geen half jaar na zijn vertrek bij Westerlo staat Berke dus weer in de goal in België. “Voor de heenmatch tegen Antwerp heb ik mijn ploegmaats al gewaarschuwd dat het niet simpel zou worden”, aldus Berke.

Hannes Van GaelBron: belga

De voorbije twee seizoenen werd Berke Özer door Fenerbahçe bij Westerlo gestald. De jonge Turkse goalie werd al snel eerste keus van toenmalig trainer Bob Peeters. Dit jaar was Berke bij de Gele Kanaries de doublure van Altay Bayindir (23) – ook nog jong, maar al wel met twee A-caps voor Turkije achter zijn naam. Maar die viel vorige zaterdag uit met een zware blessure, waardoor Berke nu volop zijn kans krijgt.

“Het is een grote eer en verantwoordelijkheid om het doel van Fenerbahçe te verdedigen. Alleen jammer dat ik op deze manier (door de blessure van zijn concurrent, red.) mijn kans moet krijgen”, liet Berke op de persbabbel optekenen. “We vinden het allemaal heel jammer voor Altay, want hij heeft al veel betekend voor het team. We leven met hem mee.”

Berke Özer vorig seizoen in actie bij Westerlo. 

Berke Özer vorig seizoen in actie bij Westerlo. ©  BELGA

In de heenmatch zat Berke nog op de bank tegen Antwerp. Hij speelde geen officieel duel tegen de Great Old, maar hij kent de tegenstander wel een beetje. “Ik keepte twee jaar in België, waar de ploegen erg gedisciplineerd spelen. Voor de heenmatch heb ik mijn ploegmaats al gewaarschuwd dat het niet simpel zou worden. Wij hebben misschien meer kwaliteit in de ploeg, maar Antwerp speelt dus met veel discipline.”

Crisisje bezweren

Vitor Pereira kreeg een pak meer vragen op zich afgevuurd. De Portugese coach ligt onder vuur na drie opeenvolgende competitienederlagen en het gelijkspel tegen Antwerp in eigen huis. “Maar één goed resultaat kan alles weer veranderen”, aldus Pereira. “Dat er kritiek is, is normaal. De ene week ben je voor sommigen de beste, de volgende week zeggen ze iets heel anders. Het enige wat wij onder controle hebben is wat we morgen op het veld brengen.”

Pereira kreeg na het gelijkspel tegen Antwerp in Istanbul kritiek omdat hij stelde dat Fenerbahçe de Europa League niet zou winnen. “Ik wilde alleen maar zeggen dat wij niet het beste team ter wereld zijn en men dus niet de druk op onze schouders moet leggen om deze competitie te moeten winnen”, zei hij daarover. “Maar uiteraard wil ik de Europa League nog steeds graag winnen.”

LEES OOK: Fenerbahçe in crisis: gitzwarte oktobermaand, blessuregolf en trainer ter discussie

 

 ©  BELGA

Vastgoed

Jobs in de regio