© ATV

Afstraffing voor Telenet Giants Antwerp tegen Portugese kampioen CP Sporting

Geen vierde Europese zege op een rij en dus geen kwalificatie voor Telenet Giants Antwerp. De Sinjoren incasseerden op de vierde speeldag van de FIBA Europe Cup in Portugal versus Sporting CP een afstraffing. De Portugese kampioen staat tevens positief (80-75 in Antwerpen) en neemt de leidersplaats in poule F over. Met 3 op 4 heeft Telenet Giants Antwerp met nog twee speeldagen in de groepsfase op het programma nog één zege nodig.

Patrick Ceulemans in Lissabon

Volgende week ontvangt het Ionikos (Griekenland) en op de slotspeeldag trekt het naar Bergen. “We hebben alles nog in eigen handen. Volgende week moeten we het in de eigen Lotto Arena tegen het Griekse Ionikos afmaken,” zei coach Christophe Beghin.

Seppe D’Espallier opende met een driepunter (2-3). Telenet Giants Antwerp viel echter compleet stil, leed balverliezen, incasseerde lichte fouten en werkte slecht af. De rode loper voor Sporting CP werd hierdoor uitgerold. Travante Williams was de bezieler van de 15-5 Portugese bonus. Josh Patton zorgde mee voor 19-5, maar Matt Tiby milderde voor de Giants met een driepunter naar een 19-10 tussenstand na het eerste kwart. Met Niels De Ridder en Jaylen Hands ging het naar 23-17 en leek de Antwerpse remonte een feit. Niels De Ridder viel met een voetblessure uit, de foutenverhouding was volledig scheef getrokken (7-14 in de eerste helft) en Travante Williams profiteerde met driepunters. De Sinjoren waren ook te krampachtig en zagen de Portugese kampioen na en 29-21 simpel afstand nemen: 38-24 halfweg.

 

 ©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Ook geen Antwerpse reactie in het begin van de tweede helft. Te weinig snelheid, zeg maar punch bij de Sinjoren en dat maakte dat een fysiek sterk Sporting CP via uitblinker Travante Williams (27 punen, 9 assists) na 42-29 bij 50-29 reeds de twintiger op zak had. Mcah Downs en Joshua Patton scoorden ook en de Portugezen bleven dominant: 62-33. Er was geen overtuiging meer bij de Giants dat het overbodig laatste kwart met een 65-36 achterstand aanvatte. Dat laatste schuifje was met youngsters Thijs De Ridder en het Europees debuut van Quinten Smout wel voor de Giants. Het kon uiteraard een afgetekende Antwerpse nederlaag niet vermijden.

Sporting CP 77-53 Telenet Giants Antwerp

Sporting CP: Williams 27, Gardoso 3, Fofana 2, Ventura 6, Monteiro 2, Omlid 3, Martin 3, Guedes 0, Patton 13, Downs 18, Machado 0

Telenet Giants Antwerp: Fridriksson 3, Tiby 10, D’Espallier 4, T. De Ridder 7, N. De Ridder 4, Rogiers 0, Cofer 10, Hands 4, Smout 0, Krutwig 5, Mwema 3, Donkor 3

Kwarts: 19-10, 19-14, 27-12, 12-17

Meer basketbal

MEER OVER Telenet Giants Antwerp

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio