©  BELGA_HANDOUT

Kim Huybrechts redt Belgische eer op Players Championship 29 darts na snelle uitschakeling Van den Bergh

Met een kwartfinale is Kim Huybrechts woensdag de beste Belg geworden op het Players Championship 29 darts in het Engelse Barnsley. Dimitri Van den Bergh werd dinsdag verrassend al in de eerste ronde uitgeschakeld.

Bron: BELGA

De 35-jarige Antwerpenaar, die de voorbije weken zijn vormpeil in de stijgende lijn zag gaan, zette in de eerste ronde de Nederlander Richard Veenstra (PDC-145) met 6-5 aan de kant en dat nadat hij met onder meer uitworpen van 76, 170 en 90 een 5-1 achterstand kon wegwerken. Ook in ronde twee tegen de Ier Mickey Mansell (PDC-57) kon Huybrechts een 5-2 achterstand ombuigen in 6-5 overwinning. Zowel in de derde als de vierde ronde, tegen respectievelijk de Engelsman James Wilson (PDC-76) en de Welshman Martin Thomas (PDC-123), was “The Hurricane” met 6-1 en 6-2 te sterk.

Voor een plaats in de halve finale, tegen de Ier William O’Connor (PDC-41), nam Huybrechts een 3-1 voorsprong, maar vanaf de vijfde leg sputterde de motor en was het O’Connor die nog vlot een 6-3 overwinning boekte. 

De andere drie Belgen moesten in de eerste ronde afhaken. Zo verloor Dimitri Van den Bergh (PDC-5) met 6-4 van de Welshman Nick Kenny (PDC-74) en ging Mike De Decker (PDC-73) met 6-4 onderuit tegen de Noord-Ier Brendan Dolan (PDC-26). Ook Geert De Vos (PDC-109) verloor met 6-4, van de Engelsman Stephen Bunting (PDC-15).

De eindoverwinning was voor de Nederlander Michael van Gerwen (PDC-3) die in de finale de Engelsman Nathan Aspinall (PDC-9) met 8-5 achter zich liet. Voor de drievoudige wereldkampioen is het zijn eerste rankingtitel van het seizoen.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio