Tomas Rousseaux en zijn mama, woensdag in Polen enkele weken nadat  hij werd aangevallen en daarbij zijn neus brak. “Hij voelt zich eigenlijk zeer goed.” 

Tomas Rousseaux en zijn mama, woensdag in Polen enkele weken nadat hij werd aangevallen en daarbij zijn neus brak. “Hij voelt zich eigenlijk zeer goed.” ©  rv

Red Dragon Tomas Rousseaux weken buiten strijd na zinloze aanval met pepperspray in Polen

Red Dragon Tomas Rousseaux (27), die in Polen speelt, werd in Krakau slachtoffer van zinloos geweld. De topvolleyballer staat vier weken aan de kant met een gebroken neus.

Hans Jacobs

Tomas Rousseaux is een vaste waarde bij de Red Dragons, de nationale volleybalploeg. Hij is al enkele jaren aan de slag in Polen, een erg hoog aangeschreven competitie. Sinds dit seizoen speelt hij bij GKS Katowice. Half oktober werd hij aangevallen in het centrum van Krakau, meldde zijn ploeg zopas. Volgens lokale media werd hij “zwaar toegetakeld, liep hij zware verwondingen op aan het hoofd en zijn aangezicht, moest hij worden geopereerd en staat hij verschillende weken aan de kant”. Een deel daarvan klopt, maar de aard van de blessure is minder erg dan Poolse media doen uitschijnen, zegt zijn mama en ex-volleybalster Karin Wallyn. “Tomas is in Krakau zinloos aangevallen door iemand met een pepperspray. Hij viel en brak daarbij zijn neus.”

Momenteel is ze op bezoek bij haar zoon in Katowice en postte woensdag een foto van hun beide. “Hij mag inderdaad vier weken niet volleyballen, maar dat is de normale genezingstijd voor een gebroken neus. Momenteel heeft hij dus nog twee weken te gaan en hij voelt zich zeer goed. Hij traint al rustig mee, met oefeningen die al mogen en kunnen zoals cardiotraining en lichte fysiekoefeningen.”

Rousseaux’ club heeft intussen een klacht ingediend bij de politie.

 

 ©  VDB

Vastgoed

Jobs in de regio