Mar ontvangt de award van voorzitter De Pelsmacker. 

Mar ontvangt de award van voorzitter De Pelsmacker. © Henri Bonhomme

Mar Ekkart ontvangt unieke onderscheiding van Belgische dansleraren

Lint, Lier -

Mar Ekkart van de Lintse Dansschool Ekkart ontving een lifetime achievement award van de Belgische dansorganisatie Buldo. Een opsteker voor de zaakvoerster bij de start van een nieuw dansseizoen.

Filip Spoelders

De naam Ekkart klinkt als een klok in de Belgische en internationale danswereld. Sinds begin de jaren zestig wordt de naam gelinkt aan de befaamde dansschool waar Mar nog steeds lessen geeft. Daarnaast is ze ook examinator voor dansleraren en jureert ze tot ver in het buitenland tijdens danswedstrijden.

Tijdens het jubileum van honderd jaar Buldo, de Belgische Unie van Leraren in Dans en Omgangsvormen, kreeg Mar voor haar jarenlange inzet voor de danssport en voor het ballroomdansen de lifetime achievement award. “Het was een duidelijke een verrassing voor mij. Ik apprecieer het enorm omdat deze erkenning van alle Belgische collega-dansleraars komt. Voorzitter Jean-Pierre De Pelsmacker beklemtoonde nog eens dat de vereniging deze award slechts eenmalig zou uitreiken”, reageert een trots Mar, die in Lier woont.

Grootste van België

Ze zit dus goed zestig jaar in de danswereld. Ze deed aan wedstrijddansen en in 1961 opende ze met haar man John een eigen dansschool in Mortsel. “We bouwden de dansschool uit tot de grootste van België en op een bepaald moment behoorden we tot de grootsten van Europa. Enkel in Duitsland waren een paar grotere dansscholen.”

Sinds eind 2016 zit Dansschool Ekkart aan het Lerenveld in Lint. Daar staat Mar nog dagelijks op de dansvloer om leden en koppels de juiste bewegingen aan te leren. Ook haar kinderen staan met hun twee voeten op de dansvloer. Zoon Peter runt zelfs een eigen dansschool in de Verenigde Staten.

Nieuw seizoen

Met deze award heeft Mar een opsteker op zak bij de start van het nieuwe dansseizoen. “Samen met de collega’s hebben we veel vraagtekens bij deze aanvang. De inschrijvingen zitten nog ver onder de grens van voor corona. De mensen willen wel dansen maar ze durven niet. Gelukkig hebben we geslaagde opendeurdagen gehad. Zondag beginnen we er aan en ik hoop dat er snel weer plezier wordt gemaakt op de dansvloer.”

Wie wil gaan dansen kan zich nog steeds voor één van de cursussen inschrijven bij Dansschool Ekkart.MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio