Twee maanden nadat hij in elkaar zakte doet Fabrice N’Sakala (ex-Anderlecht) zijn verhaal: “Alsof ik gewurgd werd”

De beelden van Christian Eriksen tijdens het voorbije EK zaten nog vers in het geheugen toen Fabrice N’Sakala (ex-Anderlecht) tijdens de wedstrijd tussen Gazisehir en Besiktas na zo’n 70 minuten voetballen plots in elkaar zakte. De 31-jarige verdediger herstelde snel en doet nu zijn verhaal.

Vincent Van GenechtenBron: La Dernière Heure

In een statement legde Besiktas destijds uit dat N’Sakala “uit voorzorg” naar het ziekenhuis werd afgevoerd en dat hij bij bewustzijn was. Later op de avond tweette de club ook een foto waarop N’Sakala de duimen omhoog stak. De Congolees leek dus aan erger ontsnapt te zijn.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

N’Sakala was van 2013 tot 2016 actief bij Anderlecht en speelde 71 wedstrijden voor paars-wit. De Congolees werd nadien uitgeleend aan Alanyaspor, een club uit Turkije. Diezelfde club nam hem in 2017 definitief over. Sinds vorig jaar is hij aan de slag bij Besiktas, waar bij sinds het voorval vijf keer aan de bak kwam. Waarvan drie keer in de Champions League.

Eind goed, al goed dus voor N’Sakala maar het moment tegen Gazisehir zal hij nooit vergeten.

“Ik begrijp niet goed wat er toen gebeurde”, aldus de verdediger bij La Dernière Heure. “Ik had moeite met ademen en moest hoesten. Tot mijn adem volledig werd afgesneden. Waarom, hoe of wat? Ik weet het niet. Ik voelde me nochtans goed, heel fris. En opeens begin ik daar te kotsen alvorens ik flauwviel op het veld.”

“Ik was opgelucht toen ik opnieuw wakker werd”, klinkt het. “Ik haalde adem alsof ik plotseling opnieuw op adem moest komen. Ik maakte mezelf tussendoor bang. Ik dacht dat het voorbij was, ik stikte. Het was raar. Alsof ik gewurgd werd. Ik heb geen seconde aan voetbal gedacht, alleen aan mijn gezondheid.”

 

 ©  BELGA

Er werden volgens N’Sakala allerhande tests gedaan, maar iets abnormaals werd er niet gevonden.

“Er werd eventueel gesproken over de hitte of over de tweede dosis van het coronavaccin als oorzaak. Een paar dagen eerder had ik nog hoofdpijn. Maar dit waren en zijn enkel aannames. Daar klopt niets van. Het is ook niet dat men mij nu meer opvolgt bij de club. Ze zijn alleen wat attenter. Ik heb ook geen last van iets en voel me zelfs beter dan voorheen.”

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio