De planning bij Igean is deze week stevig verstoord. 

De planning bij Igean is deze week stevig verstoord. © Jan Auman

Igean schrapt meerdere ophalingen door coronabesmettingen

Zuidrand, Brasschaat -

Corona heeft toegeslagen bij intercommunale Igean. Een kwart van de vrachtwagenchauffeurs die dagelijks uitrijdt, is momenteel afwezig door een besmetting of door de quarantaine-verplichting. Als gevolg werden verschillende ophaalronden geschrapt.

Woensdag en donderdag valt de ophaling van gft of groente- en fruitafval in Brasschaat weg. Dit was ook dinsdag al het geval. In de stad Mortsel wordt het gft donderdag en vrijdag niet opgehaald. Donderdag is er geen ronde voor snoeiafval in Boechout en Rumst. In Borsbeek en Hove wordt deze ronde vrijdag geschrapt. In Kontich kan woensdag het huisvuil niet worden opgehaald.

Voor deze ophalingen worden geen inhaalrondes voorzien. Igean vraagt om de containers of afvalzakken niet buiten te plaatsen en weer binnen te halen wanneer ze toch al op straat staan. Het staat nog niet vast hoe de toestand na vrijdag zal evolueren binnen het bedrijf. Igean raadt de bewoners aan om de communicatiekanalen van de gemeenten te volgen. De app Recycle! geeft eveneens recente informatie en meldingen van eventuele wijzigingen aan de ophaalkalender. (fisp) 

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio