©  REUTERS

Billie Jean King Cup: topvrouw Duitse tennis noemt nieuw format “echt triest”

Barbara Rittner, de topvrouw van het Duitse vrouwentennis, is geen voorstander van het format van de Billie Jean King Cup, de voormalige Fed Cup waar landenteams op een locatie - deze editie momenteel de O2 Arena in de Tsjechische hoofdstad Praag - strijden om de trofee.

Bron: BELGA

De Duitse vrouwen speelden een teleurstellende finaleweek en sneuvelden in de groepsfase na nederlagen de voorbije dagen tegen thuisland Tsjechië en Zwitserland. Rittner betreurt vooral het gebrek aan sfeer tijdens de wedstrijden. Alleen op duels van het thuisland komen veel fans af. “Als je de geweldige sfeer zag tegen de Tsjechen, met 10.000 toeschouwers rond het veld omdat het een thuiswedstrijd was, en dan het duel tegen de Zwitsers voor 50 of 100 mensen, is dat echt heel triest”, vertelde Rittner aan het Duitse persbureau dpa.

Het landentoernooi bij de vrouwen werd in het verleden gespeeld in thuis- of uitwedstrijden over meerdere weekends doorheen het jaar. Maar net als de Davis Cup bij de mannen vindt de eindfase nu gedurende een week plaats op vaste locaties. “Op die manier verpest je zowel de Davis Cup als de Billie Jean King Cup omdat beide evenementen het vroeger moesten hebben van hun unieke sfeer”, zei de 48-jarige ex-tennisspeelster nog.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio