©  AP

Zwitserse toplanglaufer Dario Cologna zet na seizoen punt achter loopbaan

Viervoudig olympisch kampioen langlaufen Dario Cologna heeft aangekondigd dat hij aan het einde van het seizoen een punt achter zijn carrière zet. De 35-jarige langlaufer zei in een verklaring, die woensdagochtend werd gepubliceerd door SwissSki, de Zwitserse skifederatie, dat hij “grote ambities heeft voor de komende winter”, die in het teken zal staan van de Olympische Winterspelen in Peking.

Bron: BELGA

“Ik heb besloten om aan het einde van dit seizoen de bladzijde van de competitiesport om te slaan”, verklaarde Cologna. “Ik wilde mijn beslissing voor het begin van het seizoen bekendmaken, zodat ik me 100 procent op mijn sportieve doelen kan richten. Dit worden mijn vierde Olympische Spelen en ik ben van plan om nog een keer alles te geven.”

De Zwitser gaat voor zijn vierde opeenvolgende olympische titel op de 15 kilometer, na die van 2010 (vrije stijl), 2014 (klassieke stijl) en 2018 (vrije stijl). Hij veroverde zijn vierde olympische gouden medaille in de skiatlon (15 km klassiek en 15 km vrij) in 2014. Verder schreef hij ook viermaal (2009, 2011, 2012, 2015) het eindklassement in de wereldbeker op zijn naam. 

De wereldbeker langlaufen gaat op 27-28 november van start in het Finse Ruka. De Winterspelen vinden van 4 tot 20 februari plaats in Peking.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio