©  BELGA

Radja to the rescue? Nainggolan maakt comeback op training

Hij stond vijf duels langs de kant, maar Radja Nainggolan (33) is er opnieuw ingevlogen op training. Gretig om Antwerp bij de hand te nemen. Wie weet donderdag al tegen Fenerbahçe.

David Van den Broeck, Hannes Van Gael

Antwerp moet morgen in een ­lege Bosuil Fenerbahçe kloppen, wil het overwinteren in de Europa League, maar waarom zou dat niet kunnen lukken? In Istanboel speelde het 2-2 gelijk en intussen zit de Turkse topclub in crisis. In de competitie verloor ze net voor de derde opeenvolgende keer en staat ze amper zevende. Bovendien vielen met doelman ­Bayindir, middenvelder Luiz Gustavo en vooral aanvaller ­Valencia – dé kwelduivel in de heenmatch – drie sterkhouders uit. Ook Özil is geen honderd ­procent.

Goed nieuws dus voor Antwerp, maar dat is er ook in eigen ­rangen, met de terugkeer van Radja Nainggolan op training. Brian Priske zal blij zijn. Hij zag zijn ervaren middenvelder drie weken geleden uitvallen met een probleem aan de kuit en kon vijf wedstrijden geen beroep op hem doen. Vijf wedstrijden met heel wisselvallige prestaties en resultaten. Er waren de bemoedigende draws op Fenerbahçe en tegen Club Brugge, maar ook de ­pijnlijke nederlagen op Zulte ­Waregem en Westerlo, en gelukkig net nog de felbevochten zege op Cercle. Intussen werkte ­Nainggolan vooral binnen, in de fitness. Priske had gehoopt om hem sneller te recupereren, “maar Radja’s herstel verloopt moeizaam”, zo zei hij vorige ­vrijdag nog. Nu lijkt Il Ninja weer klaar voor de strijd.

 

 ©  BELGA

Moeilijke maanden

Klaar voor een nieuwe start ook, want ook mét Nainggolan was het zoeken. In zijn eerste wedstrijden had hij duidelijk nog niet het goeie ritme te pakken en liep hij soms achter de feiten aan. En toen hij stilaan op toerental kwam, viel hij uit. Vervelende eerste maanden dus voor de voormalige Rode ­Duivel, zeker in combinatie met het incident op de Scheldekaaien, waar hij te snel en met te veel ­promille in het bloed werd tegengehouden door de politie. Of met dat filmpje waarin hij de stormschade op de Bosuil becommen­tarieerde en zo de voorzitter ­onbedoeld voor joker zette. “Hij heeft er een goei dak opgezet…” Nainggolan is nog altijd pissig dat iemand die beelden heeft gelekt, maar zal ook wel beseffen dat hij ze beter niet had gemaakt.

Zijn focus is nu duidelijk: naar zijn topniveau groeien en ­Antwerp bij de hand nemen. Het is ook aan Priske om de juiste ­formule te ­vinden. In combinatie met een ­bijter als Verstraete en ­lopers als Yusuf en Gerkens – ­zoals voor zijn blessure – zou ­Nainggolan de ­lijnen moeten ­kunnen uitzetten. Hij is niet de creatieve nummer tien die de ene kans na de andere creëert, maar met zijn strakke ­passing moet hij wel het spel weer kunnen ­versnellen, waar anderen – ­Fischer, Balikwisha, de backs… – dan van kunnen profiteren. ­Afwachten of dat lukt, maar eerst afwachten wanneer Priske hem ­inzet. Zondag tegen Anderlecht of toch al maar morgen tegen ­Fenerbahçe? Er staat alleszins ­genoeg op het spel.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio