Zaakvoerder van restaurant Julia die zich verzet tegen coronapas ziet reservaties binnenstromen, maar is er niet gerust in: “Mijn kop zal worden afgehakt”

De boekingen bij restaurant Julia in Mechelen lopen de laatste dagen wel erg vlot binnen. “We krijgen reservaties binnen van de kust tot ver in Luxemburg”, zegt eigenaar Erik Poortmans op de lokale zender RTV. Dat heeft ongetwijfeld veel te maken met het verzet van de uitbaters tegen de coronapas en de beslissing om die te omzeilen door van elke openingsdag een privé-evenement te maken.

Bron: rtv

LEES OOK. Daar komen de trucjes om coronapas te omzeilen al: Mechels restaurant is voortaan voltijds “privé-evenement”

Het was naar eigen zeggen nooit zijn bedoeling om op de barricade te gaan staan en er veel ruchtbaarheid aan te geven. Maar hun viscerale afkeer van de verplichte coronapas in de horeca maakte het voor uitbaters Erik en Wen onmogelijk om niets te ondernemen.

Hun beslissing om de coronapas voor hun klanten te omzeilen door van hun openingsdagen ‘privé-evenementen’ te maken, lijkt hen alvast geen windeieren te leggen. “We zijn volgeboekt tot in december en reservaties komen binnen van de kust tot ver in Luxemburg. We kregen ook al reservaties én steunbetuigingen van een aantal bv's. Het is echt ongelofelijk”, zegt Erik.

Vrees voor tegenkanting

Hoewel hij meent juridisch helemaal correct bezig te zijn, is hij wel behoed voor tegenkanting. “Het is spijtig dat we in zo’n gepolariseerde maatschappij zijn beland. Ik heb nu mijn kop uitgestoken, maar ik vrees dat die er vroeg of laat zal worden afgehakt.”

Toch wil Erik niet zwijgen over wat hij een grove schending van de privacy noemt. “Waar zijn we eigenlijk mee bezig? Iedereen die zegt dat het wel kan om mensen uit te sluiten op basis van een vaccinatie, zou zich moeten schamen. Ons hele maatschappelijke stelsel staat momenteel op de helling.”(joro)

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio