©  BELGA

Bondsparket roept KVM-assistent Vanderbiest op het matje

Het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft Frederik Vanderbiest, assistent-trainer bij KV Mechelen, rechtstreeks voor het Disciplinair Comité gedaagd. Vanderbiest riskeert twee speeldagen geschorst te worden na zijn rode kaart in Oostende.

Bron: BELGA

In het tumultueuze slot van het competitieduel (2-4) aan de kust werd Vanderbiest een rood karton onder de neus geduwd. De Mechelse T2 had zijn ongenoegen over een gefloten overtreding druk gesticulerend geuit bij de vierde official. Scheidsrechter Dierick wilde Vanderbiest geel geven, maar de assistent was nog niet gekalmeerd. Wild zwaaiend met de armen en verbaal nam hij de wedstrijdleiding op de korrel. Daarop trok Dierick meteen de rode kaart.   

Vanderbiest is niet aan zijn proefstuk toe, en wordt daarom ook rechtstreeks voor het Disciplinair Comité gedaagd. De T2 droeg tot 1 december nog een openstaande voorwaardelijke schorsing met zich mee. Het Bondsparket zal vorderen die effectief te maken en er voor het incident in Oostende nog een bijkomende speeldag aan toevoegen.

"Vanderbiest heeft als T2 een voorbeeldfunctie naar zijn eigen spelers, naar supporters en jeugdvoetballers. Door zijn beledigende houding en gedragingen toont hij weinig respect voor de wedstrijdleiding. Zo creëert hij een weinig constructieve sfeer waarbij sereniteit en fairplay ver te zoeken zijn", aldus bondsprocureur Ebe Verhaegen. Later deze week komt de zaak voor het Disciplinair Comité.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

MEER OVER KV Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio