De eerste woonunits van De Hallen gaan nu in verkoop. © Triple Living

Zo zal nieuwe woonwijk op Slachthuissite eruitzien

Antwerpen -

Projectontwikkelaars Triple Living en Immobel hebben de eerste simulatiebeelden vrijgegeven van de toekomstige Slachthuissite aan Antwerpen-Dam. De eerste woonunits van de nieuwe stadswijk zijn sinds een paar dagen in verkoop en de afbraakwerken starten er deze maand nog.

Rebecca Van Remoortere

Er zit schot in het dossier Slachthuissite. Achter de Damwijk moet over een paar jaar een nieuwe stadswijk klaar zijn. Voor het zover is, moeten op de site eerst nog heel wat afbraakwerken gebeuren.

“We beginnen in de helft van deze maand met de eerste echte sloopwerken. Zo geven we aan dat het project echt gestart is. Op de planning staan eerst de panden aan de Lange Lobroekstraat en de Kalverstraat. Het gaat om leegstaande oude gebouwen zoals een voormalige slachterij en het oude KBC-gebouw. Die gebouwen liggen rond de plek die nu nog gebruikt wordt als parking voor het Sportpaleis. Het betreft de panden over de vleesrestaurants van de Lange Lobroekstraat tot aan samentuin Damhof”, zegt Dirk De Roo, de projectleider van de Slachthuissite bij Triple Living.

Die sloopwerken geven de buurt al een heel andere uitstraling. “De site die we ontwikkelen is enorm groot, maar dat zie je nu niet. De afstand van de Lange Lobroekstraat tot de Slachthuislaan is heel lang, maar de gebouwen die er nu nog staan houden dat open zicht tegen. Tegen dit jaareinde of begin volgend jaar ten laatste moeten de sloopwerken op dat deel van de site al achter de rug zijn.”

©  Triple Living

En dan kan de opbouw beginnen. Waar de sloopwerken plaatsvinden, beginnen Triple Living en Immobel na de zomer volgend jaar aan de bouw van het eerste grote woonproject: De Hallen. “De eerste woonunits van dat project zijn recent in verkoop gegaan. Door de afbraakwerken te starten, tonen we dat we echt vertrokken zijn. De Hallen zijn goed voor 227 wooneenheden en tien commerciële ruimtes. Het heeft een gevel van 120 meter lang, maar omdat we niet willen dat heel die lengte één architectuur heeft en er hetzelfde uitziet, wordt het woonblok opgedeeld tussen verschillende pandjes ontworpen door verschillende architecten.”

Begin oktober werd ook al het voorontwerp voor de eerste twee fasen van het publiek domein goedgekeurd. Het publiek domein omvat alles rond de bouwblokken die er komen en is de bevoegdheid van AG Vespa. In 2023 wordt gestart met de aanleg van dat publiek domein. Dat deel van het publiek domein moet ongeveer samen met De Hallen in 2024 klaar zijn. Dan trekken de eerste bewoners de wijk in.

© Triple Living

©  Triple Living

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners