©  BELGA

Ook KV Mechelen moet rest van seizoen sensibiliseren in eigen stadion

Na RSC Anderlecht en Beerschot moet ook KV Mechelen in haar thuismatchen dit seizoen een sensibiliserende boodschap omroepen om wangedrag uit het AFAS-stadion te houden. Dat heeft het Disciplinair Comité van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) beslist. Malinwa moet ook een boete van 3.000 euro betalen.

Bron: BELGA

De straf krijgt KVM wegens supportersincidenten in de competitiewedstrijd op het veld van Sporting Charleroi (0-2, 26 september). Na amper twee minuten moest scheidsrechter Van Damme de partij onderbreken, omdat een dikke rook uit het bezoekersvak doelman Koffi hinderde. Na een minuut was de rook weggetrokken en kon de partij op Mambourg voortgezet worden.

Ook na vijf minuten in de wedstrijd en nogmaals na de 0-2 werden rookpotten afgestoken in het Mechelse vak, maar die beïnvloedden de wedstrijd dit keer niet. Malinwa liet optekenen de incidenten te betreuren, en de inspanningen die worden gedaan om pyrotechnisch materiaal uit het stadion te weren, voort te zetten.

 

 ©  BELGA

Het Disciplinair Comité legde KV Mechelen een boete van 3.000 euro op als straf. Omdat er zoveel antecedenten zijn (acht sinds 2019 ten belope van meer dan 20.000 euro), wordt de club ook een alternatieve sanctie opgelegd. Elke thuismatch moet Malinwa voor de eerste en tweede helft een sensibiliserende boodschap omroepen en tonen op de boarding om dit soort gedrag te voorkomen.

De alternatieve straf geldt voor de rest van het seizoen. "De niet-naleving van deze verplichting zal tot gedeeltelijke sluiting van de supporterstribune in kwestie leiden", waarschuwt het Disciplinair Comité. De afgelopen weken ontvingen Beerschot en RSC Anderlecht een gelijkaardige sanctie.

MEER OVER KV Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio