Hoogstraten

© smb

Jeugdproduct Maro Budts maakt basisdebuut bij Hoogstraten: “Wist pas net voor aftrap dat ik ging starten”

Na acht weken met dezelfde basiself gespeeld te hebben, moest coach Frank Belmans zaterdag voor het eerst aan zijn typeploeg sleutelen. Door de schorsing van Mehdi Naqqadi verscheen jeugdproduct Maro Budts tegen City Pirates voor het eerst aan de aftrap bij Hoogstraten. “Ik wist pas vlak voor de wedstrijd dat ik aan de aftrap zou verschijnen”, vertelt de aanvallende middenvelder na afloop.

“Al was ik er wel klaar voor. Ik speel per slot van rekening op dezelfde positie als Mehdi. Bovendien was ik hem de afgelopen weken ook al een paar keer komen vervangen. Al is dat natuurlijk geen garantie. De trainer had nog mogelijkheden om de afwezigheid van Mehdi op te vangen, maar ik ben blij dat hij voor mij gekozen heeft. Dit smaakt absoluut naar meer.”

Een hard werkende Budts kan terugblikken op een meer dan geslaagd debuut. “Het was een perfecte avond. We wonnen niet alleen oververdiend. Het is ook leuk dat ik uitgerekend tegen City Pirates een eerste keer mocht starten, want mijn broer Barry, die trouwens ook aanwezig was, heeft nog een verleden daar. Daarnaast is de zege een mooi verjaardagscadeau, want ik ben de voorbije week twintig geworden. Op die leeftijd heb ik natuurlijk nog veel bij te leren, maar daarvoor kan ik nergens beter zitten dan hier. We beschikken gewoon over een heel goede ploeg en ik blij dat ik daar deel van mag uitmaken.”