Een andere bestuurder vervoerde in zijn auto een grote fles lachgas. Aan de fles hing zelfs nog een ballon. 

Een andere bestuurder vervoerde in zijn auto een grote fles lachgas. Aan de fles hing zelfs nog een ballon. © Politiezone Mechelen-Willebroek

27 dronken bestuurders betrapt bij alcohol- en drugscontrole in Mechelen en Willebroek

Mechelen, Willebroek -

De lokale politie heeft bij een alcohol- en drugscontrole in Mechelen en Willebroek 27 dronken bestuurders uit het verkeer geplukt. Eén van hen had tijdens een avondje stappen zelfs een glas likeur voor de versnellingspook in zijn voertuig staan. Ook de passagier naast hem had sterke drank in de hand.

Leo De Nijn

In totaal werden 1.012 bestuurders aan een controle onderworpen. Vijf rijbewijzen zijn onmiddellijk ingetrokken voor vijftien dagen. Dat was het geval voor onder andere een vrouwelijke bestuurder die 1,9 promille in haar bloed had. “Haar partner, die als passagier naast haar zat, was eveneens dronken. Hij was niet opgezet met onze controle en onze manschappen kregen weinig lieve woordjes naar hun hoofd geslingerd”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande. De man werd administratief aangehouden en mocht zijn roes gaan uitslapen in een politiecel.

Negen bestuurders kregen zes uur rijverbod. Dertien bestuurders moesten hun voertuig drie uur aan de kant laten. Een bestuurder die op de Guido Gezellelaan in Mechelen de controlepost probeerde te omzeilen, kreeg dat bijvoorbeeld opgelegd. De man negeerde de verkeersgeleiders in het midden van de rijbaan. Voor het kruispunt met de Adegemstraat maakte hij via de middenberm rechtsomkeer en even later kon de politie de bestuurder aan de kant zetten. “Bij de controle merkten wij in het voertuig, voor de versnellingspook, een glas op dat nog deels gevuld was met likeur. Ook de passagier had een glas likeur in de hand”, geeft de politie nog mee.

Acht personen in de auto

Een bestuurder van een personenwagen met vijf zitplaatsen kreeg een proces-verbaal omdat er maar liefst acht personen in het voertuig zaten. “Vijf op de voorzienen zitplaatsen, twee in de kofferruimte en een minderjarige op de schoot van een volwassene. Om de rit voort te zetten, moesten drie personen het voertuig verlaten”, klonk het bij de politiemensen.

Een andere bestuurder vervoerde in zijn auto een grote fles lachgas. Aan de fles hing zelfs nog een ballon. Omdat de fles ook los in het voertuig lag, werd een extra proces-verbaal opgesteld. De inbreuk op de ADR-wetgeving bedraagt 275 euro. (ldn)

 

 © Politie Mechelen-Willebroek

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio