Shotje Boem Boem! Antwerpicoon Patrick Goots heeft nu ook zijn eigen wodka voor de derde helft

Patrick Goots (55) heeft nog eens gescoord. De sympathieke ex-spits en huisanalist van Gazet van Antwerpen ontwikkelde samen met Sterkstokers, een ambachtelijke stokerij waar de Kempenaar al vijf jaar als verkoper aan de slag is, zijn persoonlijke wodka die dinsdag werd voorgesteld en de toepasselijke naam Shotje Boem Boem kreeg.

Diederik Geypen

Sterkstokers stookt al jaar en dag populaire dranken zoals gin, whisky en elixirs. Daarnaast creëert de distilleerderij uit Sint-Lenaarts ook unieke smaken en flessen voor bedrijven, horecazaken en tal van voetbalclubs. En dus kon een verkoper uit de eigen rangen met 158 goals in eerste klasse niet achterblijven.

Goots, die tijdens zijn carrière de bijnaam Patje Boem Boem kreeg, is zelf niet zo’n grote fan van gin. Hij koos daarom voor een vuurrode aromatische wodka met wat meer afdronk. Naast de fruitige smaken zitten er in zijn ‘Shotje Boem Boem’ diverse andere lekkere kruiden. Niet alleen de naam was een voor de hand liggende keuze, ook het lettertype typeert de voormalige scherpschutter. Goots is een fervente metalfan. Voor het ontwerp werd niet toevallig het gotische lettertype van metalicoon Ronnie James Dio gebruikt.

 

 © Joris Herregods

Goots is uitermate tevreden met het resultaat. “Dit is de ideale drank voor voetballers om de derde time te vieren, zowel bij winst als bij verlies. Tegenwoordig lijken topsporters als een pater te moeten leven, maar in mijn tijd dronken we al eens graag een glaasje, meer bepaald rode wodka met Redbull. Vanaf nu drinken we dus een Shotje Boem Boem.”

Voor een fles van 500 ml betaal je € 27,00. Bestellen kan in de webshop van Sterkstokers.

Patrick Goots met Thomas Cuyvers, Master Distiller & zaakvoerder van Sterkstokers. 

Patrick Goots met Thomas Cuyvers, Master Distiller & zaakvoerder van Sterkstokers. © Joris Herregods

 

 © Joris Herregods 

 

 © Joris Herregods

MEER OVER Meest gelezen

MEER OVER VOETBAL