Sofie Baert, Rob Vanoudenhoven, Veerle De Smet en David Salien. ©  Chris Van Rompaey

Pikante collages van Rob Vanoudenhoven blikvanger in Galerij Artisjok

Lier -

In Galerij Artisjok in de Antwerpsestraat 62-64 in Lier openden twee nieuwe tentoonstellingen. De bekendste kunstenaar bij het grote publiek van wie er werk te bewonderen valt, is wellicht voormalig televisiemaker Rob Vanoudenhoven.

Chris Van Rompaey

Een van de twee expo’s kreeg als titel 4PLAY. “Je kunt dit vertalen als ‘voorspel’, maar hij slaat ook op het inventieve, spontane, speelse en prikkelende karakter van de getoonde werken”, zegt galeriehouder Peter Everaert. “We tonen hier abstracte schilderijen en beelden van Sofie Baert. David Salien doet dan weer aan action painting, altijd voor een publiek. Hij tekent muren vol, vaak met een abstract spel van lijnen en perspectieven, die soms de indruk geven van een sciencefictiondecor.”

“Van Veerle De Smet tonen we beelden en installaties, vaak met een bizarre vormgeving, en met een symbolische bijbetekenis. En dan is er nog Rob Vanoudenhoven. Hij is al lang actief als kunstenaar, maar komt pas recent met zijn werk naar buiten. Hij legt zich vooral toe op collages, toegespitst op kleuren en compositie, samengesteld met materialen variërend van vergruisde kerstballen tot pornografische foto’s.”

Rob Van Oudenhoven en Peter Everaert. ©  Chris Van Rompaey

In de Antwerpsestraat 62 vind je de expo Waves of Life. “Emoties komen in golven en ebben dan weer weg. Over die golfbeweging gaat deze tentoonstelling. Elke Hubens plaatste hier beelden in klei. Breekbaarheid en doorzetting geeft ze haar figuren mee. Soms paarden, het vaakst mensen. De andere werken zijn van Franklien, de naam van de samenwerking van het kunstenaarskoppel Frank Leemans en Eveline Carpentier. Zij maakt schilderijen, hij metalen voorwerpen en figuren die eraan vastgekoppeld worden”, verklapt Peter Everaert.

Beide expo’s lopen tot en met vrijdag 31 december, van donderdag tot zondag, telkens van 14 tot 18u. (cvr)

Franklien en Elke Hubens.© Chris Van Rompaey

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lier