© Gemeente Puurs-Sint-Amands

Omleidingsweg veiliger voor fietsers

Puurs-Sint-Amands -

Om tijdens de werken aan de N17 in Puurs-Sint-Amands de veiligheid voor fietsers te verhogen, werd aan de Oppuurseweg en Lippeloseweg een fietssuggestiestrook aangebracht.

Guy Delforge

“Begin deze week begonnen op de N17 de werken voor de nutsleidingen tussen de Fok en Breutheide”, zegt schepen van Mobiliteit Alex Goethals (CD&V). “Deze werken worden uitgevoerd in zes fases van telkens maximaal 150 meter. De werfzone wordt telkens afgebakend met verkeerslichten zodat verkeer in beide richtingen mogelijk blijft. Voor doorgaand zwaar verkeer vanuit de richting Dendermonde wordt een omleiding voorzien langs de N41, E17en N16. De verkeerslichten zijn zodanig afgesteld dat ze ‘s ochtends langer groen geven in de richting van de A12 en ’s avonds langer groen in de richting Dendermonde. Dat doen we om zo veel mogelijk lange files te vermijden.”

Sinds de start van de werken wordt het fietsverkeer van de N17 gehaald en omgeleid langs de Oppuurseweg, Lippeloseweg, Nijven, Pandgatheide en de Dorekenstraat. “Op deze omleidingsweg waren er echter geen fietspaden en de toegelaten maximumsnelheid lag op 70 kilometer per uur”, zegt Goethals. “We beslisten vanuit het gemeentebestuur de maximaal toegelaten snelheid te verlagen tot 50 kilometer per uur. We lieten ook een ook een fietssuggestiestrook in rode wegenwerf aanbrengen in de zone Oppuurseweg – Lippeloseweg - N17 tot het kruispunt Nijven. Vanaf daar is er een dubbelrichtingsfietspad. De werken kostten 30.000 euro.”

Er is ook nog nieuws over andere werken in de gemeente Puurs-Sint-Amands. Zo worden de werken aan de carpoolparking in de Winning deze dagen afgewerkt.

De werken aan het wegdek Overheide/Achterheide zijn door een defect aan de machine uitgesteld. Vrijdag wordt gewerkt van aan de brug aan de kant van Oppuurs tot aan Kapel van Overheide. Donderdag 4 en vrijdag 5 november wordt dan gewerkt van aan de Kapel van Overheide tot aan de kruising Achterheide met L. van Campenhoutstraat. (gdb)

MEER OVER Mobiliteit Mechelen