Pianiste Zoë Delcourte. 

Pianiste Zoë Delcourte. © rr

Zoë geeft piano-optreden op Katelijns kerkhof om grootouders te herdenken

Sint-Katelijne-Waver -

Op 1 november, Allerheiligen, doorbreekt Reveil op begraafplaatsen in heel het land de stilte met intieme muziek en verhalen. Op het kerkhof van Sint-Katelijne-Waver geeft pianiste Zoë Delcourte een optreden. Dat doet ze om haar grootouders te herdenken.

Via de vzw Reveil worden tijdens Allerheiligen in één op drie gemeenten begraafplaatsen ondergedompeld in een warme gloed van ingetogen muziek, poëzie en lokale levensverhalen. Ook Sint-Katelijne-Waver neemt deel. Op het kerkhof van het Centrum geeft pianiste Zoë Delcourte (27) een optreden samen met zanger en gitarist Koen Van den Zegel.  

“Zowel mijn grootvader Piet als mijn grootmoeder Lea liggen begraven in Sint-Katelijne-Waver”, zegt Zoë, die de muziekmicrobe te pakken kreeg via haar opa en onder meer les volgde aan de conservatoria van Mechelen en Gent. “Met dit optreden wil ik een eerbetoon brengen aan mijn grootouders en aan alle andere mensen die hier begraven werden. Het wordt ongetwijfeld een bijzonder moment.”

Het optreden begint om 17u onder het stemmige poortgebouw van de begraafplaats in de Zonstraat in Sint-Katelijne-Waver. De toegang is gratis.

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio