©  Rob Engelaar

Operatie Sky: parketmedewerkster verwezen naar correctionele rechtbank voor lekken naar criminelen

Antwerpen -

De raadkamer in Antwerpen heeft donderdag een (ex-)parketmedewerkster verwezen naar de correctionele rechtbank. Via de neef lekte de medewerkster info uit het computersysteem van het parket naar een drugscrimineel.

sare

Duygu C.(27) en haar neef Cenk T. (23) werden eind maart opgepakt in een van de vele dossiers die voortkomen uit Operatie Sky. Uit gekraakte chats van berichtendienst Sky ECC bleek dat C., die met een tijdelijk contract als juriste bij het parket aan de strafuitvoeringsrechtbank werkte, info uit de computersystemen van het parket naar haar neef doorstuurde. Via hem zou de informatie vervolgens naar drugscrimineel Nouh H. (26) zijn gegaan. Om de informatie in de computersystemen te raadplegen had C. de inloggegevens van een collega gebruikt, die stelde zich ondertussen burgerlijke partij.

C., die ondertussen vrij is onder voorwaarden, is niet meer aan het werk bij het parket. Haar neef is nog aangehouden met een enkelband. Het duo wordt verdacht van lidmaatschap aan een criminele organisatie en informaticafraude. Voor Duygu C. komt daar nog schending van het beroepsgeheim en passieve corruptie bij. Cenk T. wordt dan weer verdacht van actieve corruptie. Ook Nouh H., die volgens de speurders op Sky ECC schuilging achter de naam ‘kiamotors’, werd verwezen naar de rechtbank.

De zaak zal weldra ingeleid worden voor de correctionele rechtbank. Volgende week komen ook de zaken tegen een medewerkster van de Stad Antwerpen, Jorida P., en tegen een personeelslid van ziekenhuisgroep ZNA, Femke G., al voor de rechtbank. Dinsdag wordt er een datum voor de behandeling van die dossiers bepaald. beide vrouwen worden ervan verdacht informatie uit het Rijksregister doorgespeeld te hebben aan het criminele milieu.

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio