Dure auto’s werden vanuit het buitenland ingevoerd en dan met een vals chassisnummer en valse documenten doorverkocht 

Dure auto’s werden vanuit het buitenland ingevoerd en dan met een vals chassisnummer en valse documenten doorverkocht ©  rr

Bende staat terecht voor autozwendel: straffen tot 30 maanden geëist

Mechelen -

Voor de Mechelse correctionele rechtbank is een zaak rond grootscheepse autozwendel behandeld. Zes mensen stonden er terecht omdat ze betrokken zouden zijn geweest bij geknoei met chassisnummers van auto’s en vervalsingen van officiële documenten.

De feiten dateren al van 2016 en 2017. Toen diende een bedrijf klacht met burgerlijke partijstelling in omdat ze auto’s hadden aangekocht waarmee was geknoeid. Het ging onder meer om voertuigen van de merken BMW, Lexus en Porsche. Auto’s die mogelijk van diefstal afkomstig waren en waarbij het chassisnummer was gewijzigd en waarbij ook valse documenten zaten om de illegale herkomst van het voertuig te verdoezelen.

Ongeveer gelijktijdig hield de lokale politie van Mechelen-Willebroek een auto staande voor een controle. Opvallend was dat er in de wagen 38 damesschoenen lagen en slechts één schoen per model. “Het ging om auto van een vertegenwoordiger in damesschoenen die gestolen bleek te zijn”, zei de openbare aanklager.

De federale gerechtelijke politie van Antwerpen startte, samen met politiezone Mechelen-Willebroek een onderzoek en zo kwamen na een poosje zes mannen in het vizier. “Vier van hen bleken betrokken te zijn bij een lucratieve autozwendel en maakten deel uit van een criminele organisatie. Ze stonden met mekaar in contact en er werd ook geld overgemaakt.”

Tegen de vier hoofdrolspelers werden straffen van één jaar tot 30 maanden cel geëist. Tegen een vijfde betrokkene 10 maanden cel en voor de zesde werd de vrijspraak gevorderd. De betrokkenen vroegen allemaal de vrijspraak. Uitspraak is er op 9 december. tdk

MEER OVER Rechtbank Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio