Hans Van Duysen.

Hans Van Duysen.© ive

Voorzitter Lokeren-Temse na forfaitwinst op Gullegem: “Ik ben hier niet gelukkig mee”

Lokeren-Temse kreeg woensdag voor de groene tafel van Voetbal Vlaanderen drie punten extra. De club ziet het 3-1-verlies van twee weken geleden in Gullegem omgezet in een 0-5-forfaitzege.

De Waaslanders dienden klacht in omdat volgens hen bij de thuisploeg speler Jens Peremans niet speelgerechtigd was. De voetbalbond gaf Lokeren gelijk. De club krijgt daardoor niet enkel drie punten extra, de Waaslanders zien hun matige doelsaldo (negen voor, negen tegen) omgezet in dertien voor en zes tegen of van nul naar plus zeven.

“Deze beslissing is heel wrang”, zegt voorzitter Hans Van Duysen. “Ik kan niet anders zeggen dan dat ik dit bijzonder dubbel vind. Ik heb lang getwijfeld vooraleer de klacht in te dienen. Ik zit er verveeld mee, maar uiteindelijk kon ik niet anders dan de klacht indienen. Het zit niet in het DNA van onze club om op deze manier punten te verzamelen, maar we konden gewoon niet anders. Het reglement is onverbiddelijk. We hadden voor aanvang van de wedstrijd al voorbehoud aangetekend. Het blijkt nu dat dit terecht was. Natuurlijk vind ik het heel erg voor Gullegem. Ik zal me persoonlijk tot hun voorzitter richten en me verontschuldigen dat het op deze manier is gegaan. Ik heb bij deze uitspraak alleszins geen triomfalistisch gevoel. Verre van zelfs. Ik hoop dat iedereen die een hart voor onze club heeft, er ook zo over denkt.” (ive)