Matthijs Van Den Eynde (links): ‘Bij de B-ploeg van Guco ben ik een van de sterkhouders.” 

Matthijs Van Den Eynde (links): ‘Bij de B-ploeg van Guco ben ik een van de sterkhouders.” © Tom GOYVAERTS

Guco Lier B pakt vijfde zege op rij: “Deze reeks zo lang mogelijk aanhouden”

Guco Lier B won afgelopen weekend op Tongeren B voor de vijfde keer op rij en is de enige ploeg in tweede landelijke B die nog ongeslagen is. Matthijs Van Den Eynde was met 25 punten de grote uitblinker in de met 74-85 gewonnen wedstrijd in Tongeren.

Manu Smet

“Nochtans begon Tongeren B verschroeiend aan de wedstrijd”, vertelt Matthijs Van Den Eynde. “We kregen in het eerste kwart acht driepunters en dat was wel even schrikken. We vreesden niet voor de zege omdat Tongeren niet zou blijven afwerken aan negentig procent. Daarna zijn we de rebound gaan verzorgen en hebben we ze geen tweede kansen gegeven. Ik speelde offensief mijn beste match van het seizoen. Vooral met drives heb ik geprobeerd om het verschil te maken. In tweede landelijke kan ik op de guard wat meer het fysieke voordeel uitbuiten.”

Op kot in Antwerpen

Matthijs Van Den Eynde kwam vorig seizoen over van Denderleeuw en combineert bij Guco de A- met de B-ploeg.

“Tot de U16 speelde ik bij Okapi Aalstar, daarna kwam ik vier seizoenen voor Denderleeuw uit en nu ben ik dus bij Guco actief. Ik zit op kot in Antwerpen en dat maakte de overstap gemakkelijker. Met de B-ploeg zijn we sterk aan het seizoen begonnen. We wisten dat we een sterk team hadden en gaan nu zeker uit van onze eigen sterkte. We proberen zo lang mogelijk die reeks zonder nederlaag aan te houden.”

“Bij de A-ploeg kenden we een mindere start van de competitie. Een aantal keer haalden we niet ons normale niveau en verloren we terecht tegen ploegen waar we in een goeie dag wel van zouden kunnen winnen. Op topploeg Kortrijk gingen we dan wel winnen. Voor mij komt het er vooral op aan om mij te tonen als ik op het terrein sta. Ik moet bewijzen dat ik de minuten verdien, terwijl ik de B-ploeg als een van de sterkhouders naar zo veel mogelijk overwinningen moet leiden.”